Vremea in Bistrita

Temperatura:
11°C
Vremea 15 zile Portal Info
.

200.000 de semnături pentru a aduce Basarabia acasă (foto)

07.04.2013 15:58 | Autor: bistrita24 | Categoria: Naţional
Vizualizări: 923 | 0

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Acţiunea 2012, care au lansat astăzi public o iniţiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături.

Facilitarea procesului de obţinere a vizelor, o instituţie pentru gestionarea relaţiilor cu Republica Moldova în subordinea primului ministru şi asistarea de către un birou special în cadrul procesului de integrare a studenţilor basarabeni în mediul socio-cultural din România, sunt doar câteva dintre propunerile cuprinse în iniţiativa legislativă cetăţenească. Pe parcursul următoarelor 4 luni, peste 1.000 de voluntari vor colecta semnături de susţinere a legii în cadrul campaniei "Aducem Basarabia acasă".

          Deşi 116 parlamentari români şi-au anunţat intenţia de a sprijini iniţiativa asociaţiilor, ONG-iştii doresc să primească întâi validarea cetăţenilor: "Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor şi va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Ţinem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fraţilor basarabeni că noi nu i-am uitat niciodată", a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii iniţiativei.

          Lansarea campaniei coincide cu implinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chişinău, unde zeci de mii de tineri au ieşit în stradă cu drapele româneşti, cerând reunirea cu Patria-Mamă.

Platforma Civică Acţiunea 2012                                                     7 aprilie 2013

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.