Home Medicina de acasă 7 PLANTE MEDICINALE CARE REGLEAZA GLICEMIA

7 PLANTE MEDICINALE CARE REGLEAZA GLICEMIA

by admin
196 views

                                       

 

 

 

Glicemia, adica nivelul de zahar din sange, iti influenteaza starea de sanatate, tocmai de aceea trebuie sa ai grija la alimentatia ta pentru a-ti mentine glicemia in limite normale.





Trebuie sa stii ca nivelul de zahar din sange se masoara in miligrame per decalitru (mg/dL), iar valoarea optima se incadreaza intre 65 si 110 mg/dL. In cazul in care ai un nivel crescut de zahar in sange, inseamna ca ai hiperglicemie, insa daca nivelul glicemiei scade sub valoarea normala, inseamna ca ai hipoglicemie.





Pentru a pastra echilibrul zaharului in sange, este foarte important sa ai o alimentatie sanatoasa, bogata in nutrienti, vitamine si minerale.





Cum acest lucru nu este posibil intotdeuna, mai ales ca si multe dintre alimentele sanatoase pot creste glicemia, este bine sa consumi ceaiuri din anumite plante medicinale. Pe langa faptul ca acestea te vor ajuta sa ai o energie constanta, poti profita de beneficiile lor pentru a avea si o sanatate de fier.





1. Scortisoara





In mod obisnuit, scortisoara este folosita pe post de condiment pentru aromatizarea prajiturilor sau bauturilor. Insa este bine sa stii ca scortisoara poate fi intrebuintata si ca planta medicinala, intrucat are numeroase beneficii pentru sanatatea ta. De exemplu, ceaiul de scortisoara reduce nivelul glicemiei si o mentine in limite normale. Astfel, poate preveni diabetul de tip 2.





2. Urzica





Urzica este o planta medicinala care poate contribui la reducerea nivelului de zahar din sange. Aceasta verdeata de primavara contine ingredinte active care curata sangele de depunerile de grasimi si reduc nivelul de colesterol. Ceaiul de urzica este, astfel, un excelent detoxifiant, insa nu este indicat sa abuzezi de el, deoarece poate scadea prea mult nivelul de zahar din sange si tensiunea arteriala.





3. Ginseng





Daca vrei sa-ti reglezi glicemia, consuma cu regularitate ceai de ginseng. Acesta contine compusi numiti saponine, care aduc tensiunea arteriala la un nivel optim si scad colesterolul. Ginsengul este excelent pentru zilele in care iti doresti sa ai o energie debordanta si o stare de bine, intrucat iti revitalizeaza corpul.





4. Ceai verde





Studiile arata ca ceaiul verde contine polifenoli care regleaza glicemia si te ajuta sa mentii nivelul zaharului din sange la cote normale. Este bine sa consumi ceai verde si pentru prevenirea altor afectiuni, cum sunt bolile cardiovasculare, de exemplu.





5. Brusture





Brusturele este folosit de mii de ani pentru tratarea afectiunilor. Studiile arata ca radacina de brusture este foarte eficienta in reglarea glicemiei, mai ales atunci cand este combinata cu radacina de cicoare sau cu frunze de anghinare. Pentru reglarea nivelului de zahar din sange trebuie sa-ti faci un decoct din cele 3 plante medicinale si sa consumi zilnic din el cantitati moderate.





6. Papadie





Desi pentru gradinari este o simpla buruiana, papadia isi dovedeste eficienta in prevenirea si tratarea afectiunilor. Pentru a-ti regla glicemia, este suficient sa consumi salate din frunze proaspete de papadie sau sa-ti faci ceai din aceasta planta medicina.





7. Salvie





Infuziile de salvie sunt un remediu naturist excelent pentru reglarea glicemiei, asadar consuma cu incredere aceasta planta medicinala daca vrei sa ai un nivel al zaharului din sange in limite normale.





Tu ce plante medicinale folosesti pentru a-ti regla glicemia?





                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                SURSA:ELE.RO

You may also like

Leave a Comment