Home Social A pescuit pe malul râului Şieu cu plasă monofilament şi s-a ales cu dosar penal. (foto)

A pescuit pe malul râului Şieu cu plasă monofilament şi s-a ales cu dosar penal. (foto)

by admin
179 views

Joi, 07 august a.c., jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa împreună cu reprezentanţi ai Asociaţiei Essox Spinning Bistriţa-Năsăud, au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii pescuitului ilegal.

         Aceştia au surprins un bărbat care pescuia pe malul râului Şieu, la confluenţa cu râul Someş. Vasile F. de 46 de ani din Beclean a fost prins în timp ce pescuia cu o undiţă de culoare neagră la vârful căreia era prinsă o plasă cu fir monofilament din material plastic de culoare verde, cu o lungime de 2,20 şi o deschidere de 4 m.

        Conform prevederilor O.U.G. 23 din 2008, privind pescuitul şi acvacultura, art. 64, lit. k, constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 150 lei la 10.000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

       Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele de constatare şi sesizare, care au fost înaintate organelor de urmărire penală de pe raza oraşului Beclean.

You may also like

Leave a Comment