Vremea in Bistrita

Temperatura:
18°C
Starea vremii Portal Info
.

A sosit timpul să ne apucăm şi de scris...! Atelier de scriere creativă cu Dora Baba şi Ioana Bradea, la Scenica!

24.03.2017 11:50 | Autor: bistrita24 | Categoria: Evenimente
Vizualizări: 2488 | 0

Pentru că imaginaţia are şanse şi trebuie să devină medicamentul vital care să transforme zilele de azi, zilele de mare şi disperată grabă – în zile magice, pentru că în creativitate se ascund şi mici secrete ale supravieţuirii – Scenica – Poarta spre Arte îi provoacă pe tinerii din Bistriţa la un atelier de creativitate şi inventat poveşti. 
 

Atelierul de scriere creativă intitulat eduKIDeea va fi coordonat de Dora Baba şi Ioana Bradea şi se adresează celor care îşi doresc să descopere în literatură un prieten, un mod de viaţă, o variantă extraordinară de a petrece timpul liber – învăţând, totodată cum se priveşte realitatea în faţă, de ce este important să observăm cu atenţie lucrurile care ni se întâmplă (nouă, celorlalţi, oraşului), cât sens are să discutăm pe bucăţele întâmplări haioase sau triste pentru a le transforma în poveşti, schiţe, mici piese de teatru sau benzi desenate... 

Este vorba despre întâlniri săptămânale, timp de două luni (aprilie şi mai, pentru început) – marţi (17.00 -18.30, pentru copiii de 4 – 8 ani) şi vineri (15.00 - 17.00, pentru copiii mai mari de 9 ani), scopul fiind scrierea unor poveşti pentru copii, care să încapă într-o cărticică de 40 de pagini, ilustrată de copiii grupelor de pictură de la Scenica sau chiar de autorii poveştii. Nu ocolim nici posibilitatea de a ne iniţia în tainele blogurilor, ale pieselor de teatru sau ale filmului.

Coordonatorii vor încerca să le dezvăluie copiilor şi tinerilor interesaţi cum se aleg cuvinte potrivite pentru sentimentele noastre, cum se inventează şi se compun cuvinte noi pentru aventuri extraterestre, cum se descoperă personaje pentru a fi apoi însufleţite... Nu în ultimul rând, se va citi în fiecare săptămână din creaţiile altor scriitori, în încercarea de a stârni şi creşte interesul copiilor şi tinerilor pentru lectură.

Vineri, 7 aprilie, de la ora 16.00 sunteţi invitaţii noştri la o întâlnire de tatonare,  cunoaştere şi împrietenire.

Înscrierile se fac la 0731.838.603 sau https://www.facebook.com/ScenicaPoartaSpreArte/

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.