Home Comunicate Accident rutier în Sângeorz – Băi

Accident rutier în Sângeorz – Băi

by admin
529 views

         ”Modulul SMURD, compus dintr-un echipaj de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de prim ajutor, sprijinit de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud, a fost solicitat prin numărul unic de urgenţă 112, marţi, 30 decembrie, la ora 01.40, pentru acordarea primului ajutor unui număr de şase victime ale unui accident rutier produs în localitatea Sângeorz Băi. Două autoturisme, în care se aflau câte doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, au intrat în coliziune, iar unul dintre acestea a ajuns răsturnat pe plafon în şanţul de pe marginea părţii carosabile.

        În autoturismul răsturnat, un bărbat şi o femeie au rămas încarceraţi în habitaclu, fiind blocaţi între bordul maşinii şi scaunele din faţă. Celălalt bărbat a reuşit să iasă singur din autoturism şi a fost preluat de un echipaj medical alocat cazului şi transportat la spital.

     Pompierii militari au fost nevoiţi să îndepărteze o portieră şi mai multe elemente de caroserie pentru a facilita accesul rapid al echipajelor medicale către victime. Pe toată durata intervenţiei, cele două victime au fost conştiente, cooperante cu salvatorii, iar după extracţie au fost stabilizate şi transportate la spital pentru investigaţii medicale suplimentare. Pasagerilor celuilalt autoturism implicat în accident li s-au acordat asistenţă medicală la locul evenimentului, ulterior refuzând transportul la spital”, se arata intr-un comunicat de presa al compartimentului de  Informare si Relaţii Publice I.S.U. „Bistriţa”.

Foto: bistriteanul.ro

You may also like

Leave a Comment