Home Educaţie Acţiuni în cadrul săptămânii „Şcoala altfel” la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud

Acţiuni în cadrul săptămânii „Şcoala altfel” la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud

by admin
123 views

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud participă activ şi în acest an la acţiunile desfăşurate de instituţiile de învăţământ în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”.

             Astfel, marţi 02, aprilie, 2013 reprezentanţi ai SAJ-BN au derulat o acţiune la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Bistriţa, unde au prezentat claselor din ciclul primar dotările unei ambulanţe şi le-au vorbit copiilor despre sistemul integrat de urgenţă şi modul de accesare a acestuia.

          Accesarea şi utilizarea sistemului de urgenţă face parte din educaţia civică de care trebuie să dispună fiecare cetăţean, iar responsabilizarea generaţiei tinere este primul pas spre a avea cetăţeni bine educaţi.

         Efortul cadrelor de la ambulanţă a fost „răsplătit” de copii clasei a III-a B. cu minunate desene despre sistemul de urgenţă şi activitatea în teren, în slujba suferinzilor. Tot în data de 02.aprilie.2013, Staţia Centrală a SAJ-BN a primit vizita unor clase liceale din cadrul Colegiului Tehnic INFOEL.

           Pa lângă prezentarea dotărilor şi a echipamentelor specifice, a sistemului integrat de urgenţă, elevii au vizionat şi un scurt film demonstrativ. Tendinţa de creştere a incidenţei accidentelor rutiere, mai ales în rândul tinerilor, au făcut ca tema acestui film să fie accidentele rutiere, posibilele consecinţe a neatenţiei la volan, a nerespectării măsurilor de siguranţă din autovehicul şi bravajul. Impactul vizionării unor situaţii aproape reale şi a consecinţelor acestora sperăm să lase urme în conştiinţa tinerilor şi să îi facă mai precauţi atunci când sunt la volan.

            Considerăm că doar prin astfel de campanii se pot responsabiliza viitorii conducători auto şi se pot preveni tragediile care, din nefericire, sunt la ordinea zilei pe şosele.Seria de prezentări continuă şi în zilele următoare, miercuri fiind programată o prezentare la Şcoala Gimnaziala nr. 4 Bistriţa iar doritorii pot vizita Sediul Central al Serviciului de Ambulanţă, situat în str. Ghinzii nr. 26 şi echipamentele specifice din dotare până vineri, 5 aprilie 2013, între orele 10-14.Imagini surprinse la acţiunile derulate puteţi găsi pe pagina de Facebook al Serviciiului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

You may also like

Leave a Comment