Home Comunicate AJOFM: Informatii utile absolventilor promotiei 2014

AJOFM: Informatii utile absolventilor promotiei 2014

by admin
544 views

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita – Nasaud ofera servicii absolventilor daca se inregistraza in termen de 60 de zile de la absolvire ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Pentru inregistrare la A.J.O.F.M. Bistrita – Nasaud, absolventii vor depune urmatoarele documente:

  • actul de identitate in original si copie;
  • actele de studii si calificare sau adeverinta din care sa rezulte absolvirea formei de invatamant, in original si copie;
  • certificatul de nastere, casatorie in original si copie;
  • adeverinta medicala din care sa rezulte ca este apt de munca sau ca are eventuale restrictii medicale;
  • acte eliberate de organele financiare teritoriale, din care să rezulte că nu realizează venituri sau că realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
  • dosar plic;

Ca urmare a inregistrarii la A.J.O.F.M. Bistrita – Nasaud, absolventii beneficiaza de:

  • Informare si consiliere profesionala;
  • Medierea muncii;
  • Formare profesionala;
  • Indemnizatie de somaj

Dupa termenul de 60 de zile, absolventul, daca nu poate fi repartizat in munca corespunzator pregatirii profesionale si nivelului studiilor, poate depune o cerere pentru acordarea indemnizatiei de somaj. Cererea va fi insotita de o declaratie pe proprie raspundere a absolventului ca nu urmeaza o forma de invatamant la data solicitarii dreptului.

FOARTE IMPORTANT :

– Indemnizatia de somaj se acorda absolventului o singura data, pentru fiecare forma de   invatamant absolvita;

– Indemnizatia de somaj nu se acorda absolventului care urmeaza o forma de invatamant la data solicitarii dreptului (exemplu: un absolvent de liceu admis la o institutie de invatamant superior  nu are dreptul la indemnizatie de somaj sau un absolvent de studii superioare care se inscrie la un masterat sau un invatamant postuniversitar nu are dreptul la indemnizatie de somaj);

– Indemnizatia de somaj se acorda dupa cele 60 de zile de la data absolvirii sau de la data absolvirii, in cazul absolventului unei scoli speciale pentru persoane cu handicap;

– Indemnizatia de somaj se acorda absolventului pe o perioada de 6 luni si este in valoare de 250 lei, reprezentand 50% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare.

  • Completare venituri salariale

Absolventii inregistrati la A.J.O.F.M. Bistrita – Nasaud, care se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni beneficiaza de o prima de incadrare in valoare de 500 lei.

Absolventii care primesc indemnizatie de somaj si se angajeaza cu norma intreaga pentru o perioada mai mare de 12 luni, in perioada de acordare a indemnizatiei, beneficiaza de o suma egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul, pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia, daca nu s-ar fi angajat.

Pana la aceasta data, un numar de 63 de absolventi promotia 2014 s-au inregistrat la A.J.O.F.M. Bistrita – Nasaud ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

A.J.O.F.M. Bistrita – Nasaud va organiza in luna septembrie o bursa a locurilor de munca special dedicata absolventilor promotiei 2014. 

You may also like

Leave a Comment