Home Medicina de acasă ALUNELE DE PADURE TIN LA DISTANTA INFARCTUL!

ALUNELE DE PADURE TIN LA DISTANTA INFARCTUL!

by admin
127 views

Fructele oleaginoase au un conţinut bogat de grăsimi nesaturate, minerale, vitamine şi proteine, fiind recomandate tuturor persoanelor cu un nivel ridicat de colesterol, consumul lor scăzând riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Din familia oleaginoaselor fac parte  si alunele de pădure.

Ţin la distanţă infarctul


Cele mai cunoscute sunt alunele de pădure care, odată consumate, au efecte benefice asupra inimii, reducând riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Acest lucru se întâmplă datorită acizilor graşi esenţiali, mononesaturaţi, prezenţi în alune, care scad nivelul colesterolului din sânge. O limită normală a colesterolului înseamnă vase de sânge protejate, circulaţie bună şi protecţie împotriva accidentelor cerebrale şi infarctului miocardic.


Mineralele conţinute de alunele de pădure stimulează sistemul imunitar şi cresc capacitatea organismului de a se apăra împotriva infecţiilor virale.


Pentru a preveni orice urmă de răceală sau gripă, înfruptaţi-vă zilnic, mai ales în perioada rece, cu o mână de alune. Sunt recomandate şi elevilor sau studenţilor care au de învăţat pentru examene, deoarece hrănesc celulele nervoase şi măresc performanţa intelectuală. La fel ca şi celelalte fructe oleaginoase, alunele conţin fitochimicale, substanţe cu proprietăţi antioxidante, ce protejează organismul de diferite forme de cancer.SANATATE!

You may also like

Leave a Comment