Home Diverse Amanetul, o solutie?

Amanetul, o solutie?

by admin
164 views

Casele de amanet au devenit o solutie pentru oamenii care poseda bunuri si sunt dispusi sa renunte la ele pentru o suma de bani. Multi din cei care trec pregul caselor de amanet sunt persoane pentru care salariul sau pensia nu este sufiecient atunci cand au o problema si au nevoie urgenta de bani.

Bijuteriile din aur au mare trecere la casele de amanet. Cu o suma mult mai mica pentru gram decat cotatia BNR, obiectele din aur sunt amanetate de catre bistritenii fara bani. Tranzatia se face pe loc, iar dupa ce obiectul este evaluat si cantarit, se face un contract prin care cele doua parti isi iau anumite angajamete si banii sunt primiti. Totul doar cu buletinul. Perioada de recuperare a bijuteriei este de obicei de o luna, timp in care te poti intoarce cu banii primiti.

Dar ce se imtampla cu cei care din diverse motive nu se mai intorc sa-si recupereze obiectele? Aceste bijuterii sunt scoase la vanzare pana cand isi vor gasi alt stapan. Cum veniturile oamenilor in loc sa cresca se topesc de la luna la luna, casele de amanet au simtit miros de profit si si-au extins obiectul de activitate. Nu se mai amenteaza doar obiecte din aur ci si telefoane mobile, televizoare sau laptopuri. Si piata e in continua crestere…

You may also like

Leave a Comment