Home Politic Ambasadorul Republicii Cehe în România, oaspete la Primăria municipiului Bistriţa

Ambasadorul Republicii Cehe în România, oaspete la Primăria municipiului Bistriţa

by admin
142 views

Excelenţa Sa, domnul Jiří Šitler, ambasador la Republicii Cehe în România, a fost primit astăzi cu primarul municipiului Bistriţa. „Bistriţa este un oraş frumos şi tânăr, care se ambiţionează să-şi urmeze traseul european”, a precizat Ovidiu Teodor Creţu.

            Primarul municipiului Bistriţa a prezentat distinsului său oaspete atât istoria, cât şi caracteristicile actuale ale oraşului nostru – demografie, învăţământ, activităţi economice, viaţa cultural-artistică, atracţii turistice etc. 

         Excelenţa Sa, domnul ambasador Jiří Šitler, a mulţumit pentru modul în care a fost primit în municipiul Bistriţa. Domnia sa a subliniat relaţiile istorice de colaborare dintre cele două ţări şi a menţionat faptul că Republica Cehă este al 13-lea investitor în România prin prezenţa, pe teritoriul ţării noastre, a circa 600 de companii. Prezenţa culturală a Cehiei în România este, de asemenea, foarte vizibilă, de câţiva ani fiind organizate evenimente culturale importante nu numai la Bucureşti, ci şi în diverse regiuni ale ţării.


         Excelenţa Sa a mai menţionat faptul că, în zilele de 5 şi 6 decembrie a.c., la Bucureşti se va desfăşura un forum româno-ceh la care sunt aşteptate numeroase companii din Republica Cehă. „Cred că ar fi un moment bun, atât pentru Camera de Comerţ, cât şi pentru companiile din Bistriţa-Năsăud, să participe la acest forum care este dedicat tuturor tipurilor de companii”, a precizat ambasadorul Republicii Cehe în România, Excelenţa Sa, domnul Jiří Šitler.

You may also like

Leave a Comment