Vremea in Bistrita

Temperatura:
18°C
Vremea pe 15 zile Portal Info
.

Antonio Tajani, Preşedintele Parlamentului European, deschide Conferinţa la nivel înalt privind turismul

28.09.2017 09:22 | Autor: bistrita24 | Categoria: Politic
Vizualizări: 1350 | 0

Parlamentul European a găzduit miercuri , 27 septembrie, de Ziua Internaţională a Turismului, o conferinţă la nivel înalt, cu tema „O strategie europeană pentru creşterea completivităţii industriei turismului.”

În deschiderea dezbaterii, Preşedintele Tajani a declarat: „Turismul este un sector-cheie pentru toate statele membre, contribuind la 10% din PIB-ul şi locurile de muncă din Uniunea Europeană. Este o industrie de sine stătătoare şi o parte componentă esenţială din industria europeană.

În următorii 10 ani, se aşteaptă o dublare a numărului de turişti internaţionali, datorită dezvoltării clasei mijlocii cu o putere mare de cumpărare, în special în Asia. De acum şi până în anul 2025, s-ar putea dubla şi numărul turiştilor care vin în Europa, depăşind astfel un miliard şi contribuind la crearea a peste 5 milioane de noi locuri de muncă. Dacă vrem să transformăm această posibilitate în realitate, trebuie să ne creştem competitivitatea, într-un mediu internaţional din ce în ce mai concurenţial, colaborând mai mult la nivel european.”

„Trebuie să ne concentrăm eforturile pe mai multe domenii: atragerea mai multor investiţii, prin intermediul unui plan strategic care să ne permită să folosim fondurile europene mai eficient; îmbunătăţirea mediului de afaceri; promovarea unei formări profesionale adaptată la nevoile industriei; gestionarea revoluţiei digitale; exploatarea sinergiilor în vederea promovării pe pieţele internaţionale a Europei ca destinaţie.”

„Formarea profesională este un factor-cheie, întrucât firmele din domeniul turismului au dificultăţi mai mari decât altele în găsirea persoanelor cu abilităţi necesare acestei industrii. Investind mai mult, putem, de asemenea, să creăm oportunităţii în acele zone din Europa în care şomajul în rândul tinerilor este foarte ridicat, pană la 50%. Industria turismului, deşi va fi puternic afectată de revoluţia digitală, va continua să se bazeze pe un număr mare de angajaţi, 20% dintre aceştia fiind tineri sub 25 de ani”, a subliniat Preşedintele Tajani.

„De asemenea, trebuie să completăm piaţa unică în domeniile serviciilor şi în domeniul digital, în scopul întăririi regulilor privind competiţia şi asigurându-ne că platformele digitale funcţionează pe baza aceloraşi reguli şi în acelaşi cadru fiscal cu toate celelalte firme.

În medie, un turist chinez vizitează 4 sau 5 state din UE. Competiţia nu este între statele membre, competiţia este cu Asia, America, zona Caraibelor şi Pacific. Dacă vrem să atragem mai mulţi turişti internaţionali, trebuie să ne unim forţele ca să promovăm Europa ca destinaţie, la fel cum SUA, Canada sau Australia se promovează. Platforma comună de promovare propusă de către Comisia Europeană, în colaborare cu European Travel Commission şi regiunile din reţeaua Necstour, constituie un pas în direcţia potrivită. Dar, trebuie să facem eforturi mai mari, asigurând un buget adecvat pentru această platformă ”, a adăugat Preşedintele.

Antonio Tajani şi-a încheiat intervenţia, declarând că „următorul buget UE ar trebui să fie mai politic şi să reflecte preocupările oamenilor obişnuiţi, ca de exemplu nevoia de a lupta cu şomajul. În cadrul rezoluţiei din proprie iniţiativă, adoptată pe baza raportului de Monte, Parlamentul European cere ca următorul buget UE să includă un fond dedicat turismului. ”


Evenimentul de astăzi face parte dintr-o serie de iniţiative promovate de către Preşedintele Tajani, pentru a creşte vizibilitatea „Parlamentului cetăţenilor”. 

Dezbaterea poate fi urmărită aici.

Discursul complet este disponibil aici.

Transmite: Carlo Corazza Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Antonio Tajani.

 


Tajani

Carlo Corazza
   
  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Antonio Tajani
Carlo Corazza
   
  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Antonio Tajani

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.