Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Starea vremii Portal Info
.

Azi începe concursul de educație ecologică „Școala Zero Waste” ediția 2018

05.03.2018 14:34 | Autor: bistrita24 | Categoria: Educaţie
Vizualizări: 972 | 0

237 şcoli din 37 de judeţe şi din Bucureşti au fost selectate să participe în a 6-a ediţie a competiţiei "Şcoala Zero Waste", organizată în parteneriat cu Continental Anvelope Romania şi împreună cu LIDL, pentru un viitor mai bun. 21.891 de elevi vor participa direct la acţiunile de educaţie ecologică organizate pe parcursul concursului în cadrul şcolilor participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educaţie ecologică organizată de EcoStuff Romania, ”Zero Waste Summer Camp”.

 Judeţul cu cele mai multe şcoli înscrise este Vaslui, cu 18 de şcoli, urmat de Iaşi şi Suceava cu câte 17 şcoli înscrise în competiţie.

"Şcoala Zero Waste" este un concurs naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă destinat tuturor şcolilor din învăţământul primar şi gimnazial din România. Proiectul "Şcoala Zero Waste" a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 în cadrul Galei Energy Globe Award Romania şi a câştigat locul 3 la categoria Tineret, din 178 de ţări, în cadrul Energy Globe World Awards 2017 de la Tehran, Iran

 

Perioada de desfăşurare a competiţiei este 5 Martie - 11 Mai.

 

Noutatea ediţiei cu numărul 6 o reprezintă împărţirea competiţiei în 2 secţiuni, clasele 1-4 şi clasele 5-8. Astfel, participanţii beneficiază de activităţi potrivite vârstei şi nivelului de cunoştinţe. Prin activităţile secţiunii Clasele 1-4 încercăm să-i facem pe cei mici să prindă drag de natură, să înveţe s-o protejeze şi să înceapă să colecteze selectiv, pentru a forma o generaţie de tineri responsabili faţă de mediul înconjurător. Activităţile secţiunii Clasele 5-8 îi îndeamnă pe participanţi să caute soluţii şi să le aplice pentru a limita cantitatea de deşeuri pe care o generează şi mai mult, să-i determine şi pe ceilalţi din comunitate să le urmeze exemplu, prin mici proiecte şi acţiuni benefice mediului înconjurător şi comunităţii.

 

Şcoala Zero Waste 2018 aduce de două ori mai multe premii, câştigătorii fiecărei secţiuni putând primi table interactive, calculatoare, imprimante multifuncţionale, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie precum şi laptop-uri, tablete, biciclete şi multe alte premii surpriză oferite de Continental Anvelope Romania împreună cu LIDL, pentru un viitor mai bun.

 

Zero Waste (Zero Deşeuri) este un concept menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viaţă şi care încurajează regândirea ciclului de viaţă al resurselor, astfel încât să imite modul în care natura refoloseşte resursele. Astfel volumul gunoaielor scade, poluarea este mult diminuată, ameninţarea pentru sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor dispare.

 

Prin "Şcoala Zero Waste" organizatorii, EcoStuff Romania, îşi doresc să crească nivelul de educaţie în ceea ce priveşte acest vechi concept potrivit căruia nimic nu se risipeşte, iar deşeurile sunt privite ca resurse.

 

Evoluţia şcolilor înscrise în concurs va putea fi urmărită pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/scoalazerowaste.

 

Continental în România

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 de miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental - Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech - sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti. Continental avea la finalul anului 2016 aproximativ 18.200 de angajaţi în România.

 

Lidl este prezent în 30 de ţări din toată lumea şi operează aproximativ 10.000 de magazine şi peste 140 de centre logistice în 27 de ţări din Europa. Lidl are aproximativ 215.000 de angajaţi, dintre care 5000 în România unde retailer-ul german are deschise peste 200 de magazine şi 4 centre logistice. Misiunea Lidl în România este aceea de a le oferi zilnic românilor, în zone din imediata lor proximitate, produse de calitate la cel mai bun preţ, direct de la producători, într-o largă varietate de sortimente.

Site: http://www.ecostuff.ro
Pagina de Facebook: http://www.facebook.com/scoalazerowaste

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.