Vremea in Bistrita

Temperatura:
10°C
Vremea 15 zile Portal Info
.

Bienala Internationala de ceramica

15.10.2017 09:38 | Autor: bistrita24 | Categoria: Cultură
Vizualizări: 4483 | 0

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud găzduieşte în perioada 15 octombrie - 15 noiembrie 2017 o expoziţie care cuprinde o selecţie cu cele mai intersante lucrări de artă prezente în primele două ediţii ale Bienalei Internaţionale de Ceramică de la Cluj.     Manifestarea  întruneşte lucrările a peste 30 de artişti proveniţi din 18 ţări, multe dintre acestea fiind premiate de către juriul bienalei.

Ceramica artistică cunoaşte acum, peste tot în lume, un trend ascendent, devenind unul din mediile de expresie importante ale Artei Contemporane. Publicul şi în egală măsură artiştii sunt din ce în ce mai atraşi de limbajul ceramicii ca modalitate de expresie plastică, precum şi de exprimarea sensibilităţii artistice folosind mijloacele materialelor ceramice. Cu toate acestea în ţara noastră persistă mentalitatea conform căreia ceramica este asociată cu artizanatul sau poteria.

Din această perspectivă, întregul proiect a fost gândit astfel încât, publicul să înţeleagă specificitatea şi frumuseţea ceramicii ca modalitate de exprimare artistică.

Vă aşteptăm la vernisaj duminică, 15 octombrie ora 17,00 la Muzeul Bistriţa, str.Gen.Grigore Bălan nr.19.

 

 MANAGER,   Alexandru Gavrilaş

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.