Home Actualitate Bistriţenii sunt alături de Sabina, eleva ameninţată cu moartea la Covasna

Bistriţenii sunt alături de Sabina, eleva ameninţată cu moartea la Covasna

by admin
174 views

 Alături de tânăra din Covasna care a purtat tricolorul româniei în semn de patrioată sunt şi zeci de persoane din Bistriţa. Sunsţinând pe internet gestul elevei care a “convulsionat” România. Adolescenta fiind ameninţată cu moartea pentru gestul ei iar o profesoara la cursuri ia cerut fetei să-şi dea jos tricolorul. 

          Pe facebook s-a inţiat o campanie de susţinere, unde zeci de persoane din Bistriţa şi din alte localităţi o suştin pe tânara care nu a făcut altceva decât să poarte tricolorul româniei, ţară în care s-a născut, şi să fie mândră că este româncă. 

        Din acest motiv tânăra din Covasna, elevă în clasa IX – a, este ameninţată cu moartea pe un site de socializare iar colegii de la limba maghiară au hulit-o şi batjocorit-o, diriginta a cerut elevei să îşi dea bentiţa jos.

       Mai mult, eleva riscă să fie exmatriculată pentru că a îndrăznit să poarte tricolorul.

        Acţiunea suţinută de către români cere instituţiilor abilitate să se facă dreptate, iată mesajul transmis:

           „Cerem să se facă dreptate în cazul acestei eleve, cerem Ministerului Educaţiei să ia măsuri urgent împotriva dirigintei şi a directorului şcolii respective. 

        Să fie DEMIŞI şi cei din consiliul profesoral şi eventual tot INSPECTORATUL SCOLAR COVASNA, care se ocupa cu persecutarea românilor!”

        Până la această oră 970 400 de persoane din ţară şi din Bistriţa s-au alăturat cauzei iniţiate pe internet şi o susţin. Cauza a fost creată ieri de Evelina Negara.

Aici aveti link-ul demonstrativ cu acţiunea: 

http://www.causes.com/causes/970400-alaturi-de-sabina-dreptate-pentru-eleva-tricolora-amenintata-cu-moartea

 

 

You may also like

Leave a Comment