Home Economic BRD, se apropie de primul miliard de euro in credite acordate prin Prima Casa

BRD, se apropie de primul miliard de euro in credite acordate prin Prima Casa

by admin
251 views

BRD a acordat, pana la inceputul lunii aprilie a acestui an, credite prin programul Prima Casa in valoare de peste 900 milioane euro.

Banca se apropie cu pasi repezi de pragul de 1 miliard de euro credite acordate prin programul Prima Casa, aceasta valoare urmand sa fie atinsa in cursul anului 2013, avand in vedere ritmul de acordare a creditelor.

Cele mai multe dintre acestea au fost acordate in Bucuresti (31%), in timp ce ponderea imprumuturilor acordate clientilor originari din orase cu mai mult de 200.000 de locuitori, excluzand Capitala, se ridica la 38%.

Primele trei orase din tara in functie de numarul creditelor Prima Casa acordate sunt, in ordine, Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca.

Cei mai multi clienti beneficiari ai creditelor Prima Casa au varste cuprinse intre 25 si 30 de ani, 40% din numarul total, in timp ce 34% dintre beneficiari au varste cuprinse intre 31 si 35 de ani. Cea mai redusa pondere o au clientii cu varste sub 25 de ani (2%). Cel mai tanar titular al unui credit „Prima Casa” este in varsta de 19 ani, iar cel mai varstnic are 62 de ani.

Majoritatea solicitantilor de credite Prima Casa sunt barbati, 61% din numarul total, iar valoarea media a imprumutului se ridica la aproximativ 39.000 EUR.

Integral BRD, se apropie de primul miliard de euro in credite acordate prin Prima Casa

You may also like

Leave a Comment