Home Economic Ce se intampla cu banii plasati in depozite la o banca falimentara?

Ce se intampla cu banii plasati in depozite la o banca falimentara?

by admin
194 views

Evenimentele recente cu privire la bancile din Cipru, au facut ca romanii care au economii in banci, sa fie putin ingrijorati cu privire la siguranta acestora.

Economiile depuse in bancile locale sunt garantati pana la limita a 100.000 euro. Plafonul de garantare a depozitelor bancare a fost majorat la 100.000 euro, incepand cu 1 ianuarie 2013, aceeasi valoare fiind valabila in toate tarile Uniunii Europene.

Pentru majoritatea romanilor, aceasta garantie este mai mult decat suficienta pentru a acoperi economiile plasate in banci, iar pentru cei care depasesc valoarea garantata, exista solutia plasarii a cate 100.000 euro la fiecare banca.

Deponentii la o banca care a intrat in faliment vor primi suma tuturor depozitelor la acea banca mai putin valoarea totala a datoriilor catre acea banca, respectiv credite, comisioane, si alte datorii. Valoarea totala platita nu poate depasi 100.000 euro, plafonul maxim de garantare.

Vezi aici ce se intampla cu depozitele bancare plasate intr-un cont la o banca falimentara: http://www.moneycenter.ro/economii/ce-se-intampla-cu-banii-plasati-in-depozite-la-o-banca-falimentara-a-2536.html

You may also like

Leave a Comment