Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Prognoza meteo Portal Info
.

CONECT - Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență, în consultare publică

26.01.2017 11:18 | Autor: bistrita24 | Categoria: Naţional
Vizualizări: 2586 | 0

Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social (MCPDS) aşteaptă în continuare, sugestiile organizaţiilor neguvernamentale, cetăţenilor pe maginea Catalogului organizaţiilor neguvernamentale pentru evidenţă, consultare şi transparenţă în consultare publică- CONECT, aflat în consultare publică.

 

„CONECT, va fi un instrument util pentru administraţia publică în contextul în care apar noi actori în societate, precum întreprinderile sociale şi grupurile informale de iniţiativă civică. Împreună cu organizaţiile neguvernamentale, acestea prin expertiza pe care o au vor contribui, în faza de preconsultare, la luarea deciziei publice. Ţinem cont de avizul societăţii civile în dezvoltarea strategiilor de politici publice şi de aceea ne dorim consultarea continuă a organizaţiilor neguvernamentale ” - Gabriel Petrea, Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social.

Scopul iniţierii acestui catalog este acela al consultării organizaţiilor neguvernamentale cu privire la o serie de politici publice şi sociale dar şi informarea  acestor entităţi referitor la activităţile curente ale Guvernului. Totodată unul dintre obiectivele Catalogului vizează şi  crearea unui cadru de colaborare între organizaţii neguvernamentale şi administraţia publică dar şi promovarea activităţii acestora.

Includerea organizaţiilor neguvernamentale în catalog se poate realiza prin completarea formularului disponibil on-line, pe care aşteptăm sugestiile tuturor factorilor implicaţi. Astfel documentul aflat în consultare publică până pe data de 2 februarie a.c., va reprezenta o sursă primară de informare, atât responsabililor din cadrul executivului central care se ocupă de relaţia cu societatea civilă, cât şi responsabililor cu transparenţa decizională, despre asociaţiile şi fundaţiile din România, conţinând date la zi cu privire la activitatea curentă a acestora, proiecte, activităţi şi evenimente derulate.

Aşteptăm sugestiile tuturor organizaţiilor neguvernamentale asupra CONECT - Catalogul organizaţiilor neguvernamentale pentru evidenţă, consultare şi transparenţă în consultare publică, până pe data de 2 februarie. Persoană de contact Raluca Sîmbotin, consilier al Ministrului pe adresa de e-mail:conect@dialogsocial.gov.ro.

Documentul aflat în consultare publică este disponibil aici: https://goo.gl/VPsSEl

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.