Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Vremea pe 15 zile Portal Info
.

Conferință națională despre educație sexuală

03.06.2015 14:03 | Autor: bistrita24 | Categoria: Social
Vizualizări: 753 | 0

Bebe Sexologul: “În sfârşit, Parlamentul îmi confirmă viziunea imundă, după 15 ani. Educaţia se referă şi la sex, şi la sănătate”

       Conferenţiarul universitar Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept “Bebe Sexologul” a declarat, în cadrul Primei Conferinţe Naţionale de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie, că până şi Parlamentul României a conştientizat că, în formarea tinerilor, un rol esenţial joacă educaţia sexuală. Proiectul de lege privind introducerea, ca materie obligatorie, a educaţiei sexuale în şcoli a primit un vot negativ din partea Senatului, după ce deputaţii au dat aviz pozitiv.

       Declaraţia profesorului vine în contextul în care ţara noastră ocupă prima poziţie în U.E. la numărul de fete sub 15 ani care devin mame şi locul secund privind sarcinile în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani. Mai mult decât atât, Institutul Naţional de Statistică  ne-a avertizat că peste 35.000 de cupluri au divorţat în 2013, cu 13% mai mulţi faţă de anul 2012, ceea ce ar trebui să ne pună un real semn de întrebare. De asemenea, Eurostat ne spune că rata fertilităţii în România este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem, potrivit specialistului, că nu există numai cauze medicale în acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concură şi cauzele psihosociale.

      În expozeul său, conferenţiarul pune accent pe prevenţie, iar aceasta se poate materializa numai prin introducerea unui “curs serios de educaţie sexuală” în şcoli şi universităţi. “Conferinţa pe care am susţinut-o a avut ca temă, întâmplător, una dintre preocupările de ultimă oră ale Parlamentului României: educaţia sexuală. În sfârşit, după 15 ani de vorbit la radio, TV, apariţii editoriale, despre sex, educaţie sexuală în şcoli şi universităţi, când nu am fost perceput ca fiind normal, iată, Parlamentul, în sfârşit, îmi confirmă viziunea imundă”, declară sexologul Bebe Mihăescu, făcând referire la proiectul de lege.

       Conferenţiarul Mihăescu mai spune că “primul pas către schimbarea mentalităţii s-a făcut, chiar dacă proiectul de lege nu a trecut şi de Senat” şi este convins că această nevoie a Educaţiei româneşti se va materializa cât de curând. “Am satisfacţia uriaşă că aleşii din Parlament – nu toţi, dar mulţi dintre ei – trăiesc realitatea despre care vorbesc de atâta timp. În acest sens, Conferinţa Naţională de Psihoterapie Experenţială şi Hipnoterapie a mai arătat ceva: specialiştii pe care Ministerul îi caută, există deja: mii de psihologi şi psihoterapeuţi pe care România îi are foarte bine pregătiţi să facă faţă acestei provocări. Ei şi-au prezentat opiniile în luările de cuvânt”, afirmă Bebe Sexologul în cadrul conferinţei despre relaţiile de cuplu şi sexualitate.

      Prima Conferinţă Naţională de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie, care a avut ca temă “Dezvoltare, cuplu, sexualitate”, a fost organizată de Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie (APEH), sub egida Colegiului Psihologilor din România, în colaborare cu Universitatea Transilvania din Braşov (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), în perioada 30-31 mai 2015, în Aula Magna a universităţii braşovene.

      Manifestarea ştiinţifică a culminat cu prezentarea a trei cărţi de specialitate, semnate de conf. univ. dr. Vasile Mihăescu, care au fost publicate la Editura Polirom: „A face dragoste aproape perfect”, „Corp, sexualitate şi psihoterapie” (2014) şi „Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital” (2015).

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.