Home Politic Corina Cretu: Violenta domestica impotriva femeilor trebuie sanctionata explicit ca infractiune

Corina Cretu: Violenta domestica impotriva femeilor trebuie sanctionata explicit ca infractiune

by admin
195 views

Europarlamentarul Corina Cretu, Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a pledat, la Bruxelles, pentru intensificarea eforturilor in vederea semnarii si ratificarii Convenţiei Consiliului Europei pentru prevenirea si combaterea violentei impotriva femeilor si a violentei domestice.

 „Actele de violenta domestica impotriva femeilor trebuie sanctionate ca infractiuni. UE trebuie sa transmita un semnal ferm ca actuala stare de fapt nu mai poate continua si ca se impun masuri concrete de contracarare a discriminarii pe criterii de gen„, a declarat europarlamentarul PSD, in cadrul conferintei pe care a moderat-o, pe aceasta tema, la Parlamentul European.

Ratificarea acestei Conventii este decisiva, pentru ca textul ei statueaza, pentru prima data in istorie, faptul ca violenţa împotriva femeilor şi violenţa domestică nu sunt probleme private, ci dimpotrivă, si ca agresorul va primi o pedeapsă mai severă dacă victima este soţia sa, partenera de viaţă sau membru al familiei”, a subliniat Corina Cretu, precizand ca aceasta conventie introduce si o serie de infractiuni noi, precum mutilarea genitală a femeilor, căsătoria forţată, hărţuirea, avortul forţat sau sterilizarea forţată.

          „Violenţa reprezinta apogeul discriminărilor la care sunt supuse femeile”, a declarat Corina Cretu, precizand ca studiile de specialitate demonstreaza ca marea majoritate a victimelor hartuielilor si violentelor sexuale, ale violurilor si abuzurilor fizice si psihologice sunt femeile. 

You may also like

Leave a Comment