Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Vremea Portal Info
.

Crește gradul de acoperire prin asigurarea obligatorie a locuinței

09.11.2017 13:07 | Autor: bistrita24 | Categoria: Actualitate
Vizualizări: 991 | 0

În luna octombrie a acestui an, au fost emise cu 5,73% mai multe poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor decât în septembrie 2017. S-a ajuns astfel la un număr de 1.678.816 poliţe PAD (Poliţa de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) în vigoare, cu 1,08% mai mult decât în luna precedentă. În acest moment, gradul de cuprindere în asigurare obligatorie a locuinţelor la nivelul României este de 18,8%.

Creşterile cele mai importante ale subscrierilor au fost înregistrate în Ilfov (+1,01%) şi în Braşov (+0,9%). Cele mai asigurate zone, în acest moment, sunt Bucureştiul, cu un grad de acoperire de 38,29%, Ilfov, cu 34,14% şi judeţul Timiş, cu 29,36%.

La polul opus în ceea ce priveşte gradul de protecţie prin asigurare, se află judeţele Olt, cu 8,35%, Mehedinţi, cu 8,36% şi Gorj, cu 8,65%.

Ne bucurăm că subscrierile de asigurări obligatorii de locuinţe au intrat pe un trend crescător. Este, desigur, nevoie de un grad de acoperire mult mai mare, dar fiecare pas înainte contează pentru o ţară cu un nivel atât de ridicat de expunere la riscuri catastrofale, cum este România. Important este şi că aceste creşteri vin într-o perioadă în care nu au fost înregistrate evenimente catastrofale, ceea ce înseamnă că cei care au încheiat poliţe PAD au făcut-o din convingerea că este o protecţie de care au nevoie, indiferent de realităţile imediate”, declară Nicoleta RADU, Director General, PAID România.

În ceea ce priveşte daunele plătite, acestea au fost în valoare de 343.539 lei în luna octombrie, cu 48,7% mai mari decât în luna septembrie. Cea mai mare parte a despăgubirilor a fost acordată în baza dosarelor deschise pentru daune produse de alunecări de teren, iar judeţele în care s-au înregistrat au fost Vrancea, Vâlcea, Argeş şi Buzău.

Au fost achitate şi daune produse de inundaţii în judeţele Vrancea, Vâlcea, Argeş, Vaslui, Buzău, Prahova, Ilfov, Caraş-Severin, Harghita, Galaţi, Suceava, Timiş, Teleorman, Bihor, Hunedoara, Tulcea, Maramureş, Alba şi Bacău. De asemenea, au fost plătite şi dosare pentru urmări ale cutremurelor de intensitate mică în Vaslui, Buzău şi Galaţi.

***

Persoană de contact:

Oana RADU

PR Director

comunicare@paidromania.ro

0755.015.510

Despre PAID - Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăţi de asigurare, acţionari PAID.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: Cutremur, Inundaţii, Alunecări de teren.

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.