Home Medicina de acasă Curăţirea şi îngrijirea tenului primăvara

Curăţirea şi îngrijirea tenului primăvara

by admin
116 views

Primăvara este anotimpul când simţim o usoară carenţa de vitamine în organism, datorată faptului că iarna nu consumăm aşa de multe fructe şi legume precum vara.

          Tenul are şi el de suferit din această cauză dar şi din cauză că a fost expus în perioada iernii, gerului de afară. De aceea avem nevoie de o îngrijire specială pentru a-l revigora şi a-l împrospăta.

        Avem nevoie de o curăţare zilnică a tenului efectuată dimineaţa şi seara. Dacă tenul este uscat, trebuie curăţat cu un demachiant, iar pentru tenul gras se va folosi un săpun exfoliant.

        În fiecare săptămână trebuie să ne punem pe faţă o mască pe care am pregătit-o acasă. Persoanele foarte tinere şi adolescentele au de asemenea nevoie de ingrijiri ale tenului. Măştile se aplică pe faţă, evitând foarte bine zona ochilor şi buzele.

Iată câteva măşti săptămânale, de folosit pentru revigorarea tenului primăvara.

Două măşti pentru ten gras.

1). O linguriţă de făină de porumb o amestecăm cu gălbenuşul unui ou şi câteva picături de suc de lamaie.

2). O linguriţă de pudră de argilă o amestecam cu câteva picături de suc de lămâie, grefuit, portocală şi mandarină. În compoziţie punem un vârf de pensetă de bicarbonat de sodiu.

         Măştile se vor aplica pe tenul curat în strat subţire, în timpul în care ele acţionează ar fi bine să stăm relaxate pe un divan şi să nu le lăsăm mai mult de 15 minute. După aceea spălăm tenul uşor fără a-l agresa şi ne lăsăm faţa să se usuce natural, fără a o sterge şi aplicam crema de zi pe care o folosim în mod normal.

2 maşti pentru tenul normal sau uscat

         Tenul uscat are nevoie de îngrijiri permanente pentru a nu se rida, de aceea este indicat să folosiţi o crema cat mai grasă şi nutritivă. Spălarea tenului se va face de două ori pe săptămâna, iar în rest faţa este demachiată cu un demachiant specific.

1). Branza de vaci proaspată se fărâmiţează foarte bine si se adauga şi un pic de smântână, compoziţia se aplică pe faţă într-un strat cât mai gros, este de preferat să vă ajute cineva. Se ţine pe faţa 30 de minute, timp în care sunteţi întinse. După expirarea timpului luaţi jos usor masca şi stergeţi  faţa cu un pic de vată îmbibată în loţiune tonică sau ceai.

2). O linguriţa de miere de albine, amestecată cu argilă cosmetica va aduce tenului normal şi uscat cantitatea de minerale necesară. Timpul de acţionare 15 minute, se clăteste cu apă căldută şi se aplică crema de zi.

        Adolescentele şi persoanele cu probleme specifice acneei pot folosi şi ele agrila ca şi metoda de combatere a problemelor.

Pentru combaterea imperfecţiunilor, masca de argilă va trebui folosită zilnic. Argila poate fi amestecata cu apă de la chiuvetă sau cu sucul fructelor acidulate. Amestecul se ţine pe faţă 15 minute şi se clăteşte cu apă călduţa, fără a agresa tenul.

        Pe lângă masca zilnică cu argilă, tinerele cu imperfecţiuni la nivelul pielii, trebuie să folosească un săpun pe bază de sulf, de la farmacie (este mai ieftin decât un săpun normal şi ajută foarte mult). În cazul în care tenul are nevoie de hidratare, tinerele pot folosi un gel hidratant pentru ten gras, acesta este mult mai usor decat crema hidratantă.   

 

You may also like

Leave a Comment