Home Evenimente „Dă Doamne la lume bine!”- un exemplu de solidaritate bistriţeană FOTO

„Dă Doamne la lume bine!”- un exemplu de solidaritate bistriţeană FOTO

by admin
222 views

 Atunci când sute de oameni se mobilizează pentru a susţine un act de caritate în beneficiul tinerilor înseamnă că societatea a înţeles că cea mai sigură şi de durată investiţie este aceea în tineri şi în educarea lor.  

           Acest lucru s-a înâmplat aseară, în cadrul specacolului caritabil „Dă Doamne la lume bine!”, aflat la a doua ediţie, organizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, în Teatrul de vară amplasat pe pietonalul Bistriţa. Evenimentul vine în sprijinul construcţiei Centrului Misionar pentru Tineret „Preot Profesor Ioan Bunea”- aflat acum la nivelul acoperişului- şi a constat într-un adevărat regal de muzică populară, reunind nume sonore şi invitaţi de onoare.

        Evenimentul a debutat cu o scurtă prezentare efectuată de coordonatorul proiectului, Pr. Tudor Mudure, care a expus relevanţa acestui demers, punctând totodată scopul şi finalitatea centrului- acela de a angrena tinerii în activităţi de formare, educare morală şi comunicare. Gazda spectacolului, renumitul interpret Alexandru Pugna, a coordonat şi prezentat minuţios fiecare moment al evenimentului. Reprezentanţi marcanţi ai folclorului românesc au acceptat provocarea de a susţine acest proiect, oferindu-le tuturor celor prezenţi o seară cu o puternică încărcătură emoţională.

               Printre artiştii prezenţi pe scenă – care nu au solicitat niciun fel de onorariu- se numără: Nicolae Mureşan, Ioan Pop şi Grupul Iza, Cornelia Ardelean Archiudean, Alexandru Pugna, Domnica Dologa, Anuţa Motofelia, Nicolae Cioancă, Ioachim Spân, Mirela Petruş, Cristina Retegan, Gavril şi Mihai Vârva. Totodată a fost prezent în premieră grupul coral al Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi Bistriţa-Năsăud, elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bistriţa şi ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda”. Interpreţii au fost acompaniaţi de către orchestra ansamblului profesionist „Dor românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, dirijaţi de către Anghel Urs. Încântând audienţa cu piesele folclorice autentice şi cu ritmurile maramureşene, artiştii s-au declarat primii susţinători ai acestei cauze cuprinse în proiectul centrului, insistând asupra misiunii lor şi a Bisericii de a implica tinerii în cultura folclorică şi tradiţională românească.

           În încheierea spectacolului, a cărui durată a fost de 2 ore şi jumătate, Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, susţinător permanent al ideii de misiune socială, a subliniat importanţa derulării acestor proiecte precum este Centrul Misionar de la Sângeorz-Băi, exprimând devotamentul pe care locuitorii judeţului şi feţele bisericeşti îl au faţă de latura social-filantropică.

          Binecuvântarea pentru acest eveniment a fost dată de către Înalt Preasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, care a expus audienţei ceea ce Sfântul Apostol Pavel afirma: „mai fericit este a da decât a lua”. Darul este perceput aşadar ca un pas întru ajutorarea aproapelui, Părintele Mitropolit subliniind necesitatea de a dărui moral şi spiritual, prin implicarea în misiunea social-filantropică, şi prin comuniunea cu Hristos.

You may also like

Leave a Comment