Vremea in Bistrita

Temperatura:
10°C
Prognoza meteo Portal Info
.

Declarație de presă: Un alt Guvern pentru nenorocirea noastră

31.01.2018 15:47 | Autor: bistrita24 | Categoria: Politic
Vizualizări: 1074 | 0

De când tot schimbă PSD-ul guverne continuăm să sperăm că mai rău decât cel care a fost, nu se poate: şi ei îţi demonstrează de fiecare dată că, ba da, se poate. Bunăoară, Liviu Pop: ai fi crezut că la Educaţie n-are cum să dea PSD-ul peste altul mai certat cu limba română decât sindicalistul din Maramureş şi mai predispus să ia decizii bulversante pentru învăţământ?

Ei bine, ne-am înşelat. Chiar au găsit unul croit la fel, însă poate şi mai periculos, pentru că e rector şi mai grav, susţinut de rectori din toată ţara pe care nu-i interesează deloc că domnul Popa schingiuieşte de zor limba română şi că asta transmite un mesaj îngrijorător.  Popa e mai periculos însă decât Pop, fie şi pentru că le întăreşte copiilor noştri ideea că pentru a avea succes în România chiar nu-i nevoie să vorbeşti corect limba română.

Guvernul cu numărul 3 al şefului absolut din PSD nu are nicio treabă cu criteriile de integritate. Adică dacă şeful e condamnat penal şi cu ”x” dosare de corupţie, atunci nu se mai împiedică nimeni că unii dintre noii miniştri au bube penale; chiar dă bine ca cel de la mediul de afaceri să aibă dosar de cercetare  penală sau ca un vicepremier să aibă, nu-i aşa, probleme directe cu DNA-ul. Iar când la Fonduri Europene îl numeşti iar pe ministrul, retras din fostul Guvern tocmai pentru că este parte dintr-un dosar de fraudare cu fonduri europene (Rovana Plumb), atunci chiar nu mai e nimic de comentat.

Şi dacă mai e nevoie să adaugi cabinetul e ca o varză, fără nici o şansă să funcţioneze, în care un ministru de externe are deasupra lui un vicepremier care se ocupă de parteneriate strategice (Ana Birchal)(?), iar în paralel ai un ministru al Fondurilor Europene şi un altul-delegat pentru parteneriate europene. Cum se coordonează miniştrii ăştia între ei nimănui nu-i pasă, important este că toate fracţiunile din PSD sunt împăcate. Pot îmbunătăţi măcar relaţiile cu UE deteriorate la cel mai de jos nivel de la aderare dându-le atâtor miniştri responsabilităţi? Vezi să nu.

După ce i-ai sfidat pe partenerii europeni trimitându-le-o pe Plumb la negocieri, chiar nu mai e mare lucru de făcut.

Şi deloc în ultimul rând, Cabinetul Dăncilă arată o înspăimântătoare lipsă de competenţă, care se rostogoleşte de sus în jos de la europarlamentarul din frunte, care n-are absolut  nicio experienţă administrativă ori legislativă în România, către miniştri mai noi cum e Andruşca de la Economie, care n-a reuşit să lege două fraze articulate după audieri, sau mai vechi, aşa cum e ministrul de la Interne, venit din pepiniera secretă a lui Dragnea, de la Videle.

Deci vreo şansă să funcţioneze caricatura asta de Guvern? Niciuna şi bizar este că nimeni nu ascunde asta. Vorba unui analist politic: în condiţiile astea nu-ţi mai rămâne decât să speri că n-o vor da cu oiştea în gard mai rău decât cei de dinainte. Dar şi asta e o palidă speranţă.

 

Primvicepreşedinte PNL Bistriţa-Năsăud

Stelian Dolha

foto:cdep.ro

 

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.