Home Economic Dobanzile la depozite bancare sunt in cadere libera

Dobanzile la depozite bancare sunt in cadere libera

by admin
188 views

De la inceputul anului majoritatea bancilor prezente pe piata locala au ajustat in jos nivelul dobanzilor platite la depozite in lei, euro sau dolari.

Reducerile de dobanda pentru depozitele in lei au facut ca majoritatea acestora sa nu mai ofere deponentilor un randament mai mare decat rata inflatiei, dupa scaderea impozitului aplicat pe castigul din dobanda.

Chiar si bancile cu capital grecesc, care in mod traditional ofereau o dobanda mult mai mare pentru economiile clientilor, au decis sa taie din valoarea acestora.

Alpha Bank, una dintre bancile care ofera cele mai mari dobanzi din piata, a ajustat recent dobanda atat pentru depozitele la termen in lei, dar si pentru cele in euro sau dolari. In cazul depozitelor in lei, dobanda nu mai trece de 7 procente, si se opreste la valoarea de 6.55%, sau 6.75%, in cazul clientilor care au calitatea de studenti sau pensionari.

Dupa ce a oferit o lunga perioada de timp clientilor dobanzi care treceau de 5 procente la euro, acum dobanda la depozitele in euro este situata intre 1.5% si 4.65%, in functie de tipul depozitului si de maturitatea acestuia.

Economiile clientilor in dolari sunt renumerate d ebanca cu dobanzi cuprinse intre 0.75% si 4.29%. iar suma minima pentru a constitui un depozit pleaca de la 25 de dolari.

Banca ofera clientilor la scadenta posibilitatea retragerii in numerar a economiilor si a dobanzii acumulate fara nici o penalizare suplimentara.

In prezent, cele mai mari dobanzi la depozite sunt oferite de o banca nou intrata in piata, TBI Bank, care plateste dobanzi de peste 7% la lei si de peste 5% la euro pentru economiile populatiei. Banca opereaza in prezent prin 3 agentii bancare situate in Bucuresti.

You may also like

Leave a Comment