Vremea in Bistrita

Temperatura:
18°C
Starea vremii Portal Info
.

Educație prin sport cu Ștafeta Munților

25.10.2016 10:08 | Autor: bistrita24 | Categoria: Sport
Vizualizări: 2145 | 0

Dintotdeauna educaţia a fost cea mai puternică armă pe care oamenii o pot folosi pentru a schimba lumea.

Anul 2016 a fost un an plin de evenimente sportiv-ecologice-educative pentru cele 55 de cluburi de turism din România care au ales să participe la cele 6 evenimente organizate în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”.

Ştafeta Munţilor este o competiţie specializată, al carei clasament general este alcătuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv şi în cadrul cărora concurenţii au posibilitatea de a participa la categoria corespunzătoare vârstei şi nivelului de pregătire.

                Participanţii etapelor din acest an au vizitat zone spectaculoase din Munţii Măcin, Munţii Ciucaş, Munţii Bucegi, Munţii Retezat, Piatra Craiului, Munţii Parâng şi s-au întrecut în diverse probe sportive montane.

                Asociaţia Drumeţii Montane promovează „Ştafeta Munţilor” ca o competiţie de turism sportiv, organizată la nivel naţional, ce are drept scop crearea unui cadru organizatoric şi competiţional specific dezvoltării unor relaţii durabile între ONG-urile de tineret, turism, sport şi ecologie, fără taxe de participare, şi – totodată – mulţumeşte celorlalte organizaţii care s-au implicat la organizarea etapelor şi participanţilor – care sunt din ce în ce mai mulţi de la an la an.

                Pentru că trebuie să fie şi festivitatea de premiere, organizatorul onorific din acest an, împreună cu cluburile organizatoare şi cu cele care au participat anul, acesta vă invită la FESTIVITATEA DE PREMIERE A CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE TURISM SPORITV “ŞTAFETA MUNŢILOR” , ce va avea loc în perioada 11-13 Noiembrie 2016 la Hotel Andy din staţiunea Predeal.

Cluburile care au acumulat cele mai multe puncte la toate cele 6 categorii sunt: Asociaţia de Turism Montan Cocosul de Munte, Hai pe munte Iaşi, Asociaţia EcoTuristică Şoimii Dunăreni, Zimbrul Carpatin Piteşti, Montan Club Floarea Reginei Valea Jiului.

Asociaţia Drumeţii Montane, în colaborare cu voluntarii Alexandru Cănăvoiu şi Petronel Postolache, va prezenta un sistem dedicat probei de orientare ce va fi implementat în anul 2017 şi va ajuta competiţia să devină şi mai atractivă, acest sistem pe viitor va putea fi preluat şi de alte competiţii sportive din România. Pe pagina www.stafetamuntilor.ro va fi prezentat întreg proiectul, gata de a fi studiat şi chiar realizat de către alţi organizatori de competiţii sportive.

Asociaţia Drumeţii Montane este sprijinită în prezent de către Sc Manpres Distribution SRL,  Yli Eternit Acces Srl, CH-center.com, Elmo-Print, O & R Bacău.

Vă aşteptăm la Festivitatea de Premiere să-i aplaudăm şi să-i premiem pe cei mai merituoşi dintre noi, dar şi pentru a ne întrece în probe de  creativitate şi voie bună!

Mai multe detalii despre cum puteţi participa la Festivitatea de Premiere şi la evenimentele din cadrul campionatului le puteţi găsi pe www.stafetamuntilor.ro

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.