Home Economic Etapele obtinerii unui imprumut Prima Casa

Etapele obtinerii unui imprumut Prima Casa

by admin
210 views

Cumpararea unei locuinte prin intermediul programului Prima Casa implica parcurgerea unor etape, similare pentru fiecare banca inscrisa in program.

Asa dupa cum am prezentat in ghidul „In cat timp se aproba un credit acordat prin programul Prima Casa„, intregul proces poate sa dureze de la cateva saptamani pana la 2 luni sau chiar mai mult. O contributie importanta la scurtarea acestui termen o aveti chiar dumneavoastra.

Etapele obtinerii creditului prin Prima Casa

– Prima etapa consta in prezentarea documentelor privind veniturile, in vederea analizei, la banca aleasa de dumneavoastra.

– Banca verifica daca indepliniti conditiile si va spune care este valoarea creditului care poate fi acordat, pe baza veniturilor solicitantului si a persoanelor care participa cu veniturile lor la credit.

– In cazul in care ai gasit locuinta pe care doresti sa o cumperi, trebuie sa prezinti documentele locuintei si antecontractul de vanzare-cumparare incheiat cu vanzatorul acesteia.

– In etapa urmatoare trebuie semnata cererea de credit oferita de catre banca. Aceasta cerere, este o solicitare scrisa adresata bancii prin care va exprimati dorinta de a contracta un credit Prima Casa, si cuprinde toate datele creditului: suma imprumutata, perioada de acordare, etc.

– Banca are obligatia sa va furnizeze, ca pentru orice alt tip de imprumut, documentul „Informatii standard la nivel european privind creditul pentru consumatori”.

Nu uita sa compari oferta de credite Prima Casa de la toate bancile inscrise in acest program, pentru a alege cel mai ieftin credit.

– Imobilul adus in garantie este evaluat de catre banca prin intermediul unui evaluator extern agreat de banca, sau print-un ang- ajat al bancii, care desfasoara aceasta activitate. Daca taxa de evaluare nu este oferita gratuit de catre banca trebuie sa achitati aceasta taxa din fonduri proprii. In cazul in care renuntati la credit din diverese motive, pierdeti banii platiti pentru evaluarea imobilului.

Ghidul integral in Etapele obtinerii unui imprumut Prima Casa

You may also like

Leave a Comment