Home Politic Femei, opriti violenta!

Femei, opriti violenta!

by admin
181 views

Cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei Impotriva femeilor, Organizatia de Femei Forţa Civică BN a organizat o campanie de conştientizare şi îndrumare a populaţiei Bistriţei, în legătură cu acest flagel al societaţii în care trăim. 

Membrii partidului au împărţit fluturaşi conţinând datele de contact ale instituţiilor şi organizaţiilor bistriţene menite să ajute persoanele în această situaţie şi au stat de vorbă cu cei întâlniţi pe stradă.

Acţiunea a fost primită cu aprecieri pozitive, oamenii exprimându-şi dorinţa tragerii unui semnal de alarmă în ceea ce priveşte această problemă.Majoritatea dintre ei au avut de relatat întâmplări prin care au trecut cunoştinţe apropiate lor, victime ale violenţei domestice. Fie că au fost nevoiţi să sune la 112, alarmaţi de situaţiile conflictuale iscate între vecini, fie indignaţi de gradul scăzut de educaţie din mediul rural, unde au semnalat un număr mai mare de astfel de incidente, comparativ cu mediul urban, bistriţenii admit că devine tot mai greu de evitat agresivitatea la care sunt martori în viaţa de zi cu zi.

Prin urmare, concluzia zilei de Duminică a fost una cât se poate de evidentă la final. Este necesară şi considerată binevenită de catre populaţie, derularea acţiunilor de informare şi educare în ceea ce priveşte violenţa în familie şi în special împotriva femeilor, precum şi promovarea şi creşterea vizibilităţii instituţiilor abilitate în acest sens.

You may also like

Leave a Comment