Home Secvenţe „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni…” aplaudat aici şi peste Prut

„Fereşte-mă, Doamne, de prieteni…” aplaudat aici şi peste Prut

by admin
385 views

Istoricul american Larry Watts a lăsat lumea cu gura deschisă la Iaşi şi Chişinău cu monografia sa „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al blocului sovietic cu România”.

Larry Watts s-a bucurat de un succes enorm în rândurile istoricilor de la Chişinău, relatează ziariştii basarabeni. Lansarea oficială care a avut loc joi la Chişinău şi ieri la Iaşi, a adus doar cuvinte de laudă şi aprecieri înalte la adresa autorului.

„E un volum excepţional, în care sunt deschise şi descrise secrete, acte, planuri şi alte chestiuni care confirmă că, ani la rând, România a fost ţinta Rusiei. O abordare incitantă şi inedită ne oferă însuşi autorul Larry Watts, care recunoaşte că a fost cândva martorul dezinformărilor. Despre obsesia Kremlinului şi planul de „distrugere” a României, despre atitudinea şi intenţiile, interesele teritoriale şi nu numai, despre secretele săpate, dar iată- scoase la iveală într-o valoroasă carte- vorbim la această emisiune”, susţinea JurnalTv.md

Volumul expune detaliat relaţiile ruso-române, de la războiul din 1877-1878 până în 1978, cu accent pe acţiunile serviciilor de informaţii de pe ambele laturi ale Cortinei de fier. Mai multe detalii despre volum dar şi despre autor găsiţi aici.

foto : civicmedia.ro

You may also like

Leave a Comment