Home Din Umbră Google şi Apple, agenţii de spoinaj?

Google şi Apple, agenţii de spoinaj?

by admin
247 views


Serviciile de informaţii ale SUA se folosesc de uriaşii din industria software în scopul culegerii de informaţii militare strategice.


Presa americană a dezvăluit faptul că Google şi Apple au fost înzestrate de Serviciul de spionaj al Armatei americane cu aparatură militară de ultimă generaţie pentru a întreprinde acţiuni de spionaj. Tehnologia cu care au fost dotate cele două mari companii americane specializate în industria de software constă în camere ultraperformante, capabile să capteze imagini de înaltă rezoluţie din satelit.




Întregii operaţiuni i s-a creat  o acoperire, implicarea celor două companii americane este camuflată sub justificarea cartării suprafeţei globului pamântesc în cadrul programului „Street View”.


Săptămâna trecută, Daily Mail, în ediţia electronică anunţa răspicat, ..„feriţi-vă de spionii aerieni. După ce ne-au obişnuit cu „Street View”, Google şi Apple folosesc avioane de spionaj care, mai nou, vă pot filma chiar în piscina din grădina casei voastre”.




Cele două companii americane se află în plină acţiune pentru realizarea unor hărţi aeriene atât de exacte, încât pe le apar obiecte de doar zece centimetri mărime. Activiştii pentru drepturile omului sunt de parere că această tehnologie reprezintă o “idee sinistră care nu face altceva decât să ne îngrădească libertatea”.




Sub presiunea dovezilor prezentate de presa americană, mai mult forţată, Google a recunoscut că a trimis deja avioane deasupra oraşelor, în timp ce Apple a achiziţionat o firmă care utilizează o tehnologie de spionaj aerian ultraperformantă, testată în peste 20 de locaţii, inclusiv la Londra, în vederea asigurării securităţii Jocurilor Olimpice care vor începe în scurt timp în Marea-Britanie. Nu cu mult timp în urmă, Apple utiliza pentru operaţinui de cartare serviciile celor de la Google, însă, în anul 2011, a achiziţionat C3 Technology, o firmă specializată în crearea de hărţi 3D folosind tehnologia companiei aerospaţiale suedeze Saab AB. Prin programul pus în lucru şi tehnologia folosită, noile hărţi de la Apple vor stabilii până şi înălţimea clădirilor.




Tehnologia cu care Serviciul de Informaţii al Pentagonului a dotat pe cei de la Apple este atât de performantă, încât are capacitatea să filmeze nu doar în exteriorul, ci chiar în interiorul locuinţelor, prin ferestre şi luminatoare. Tehnologia folosită este identică cu cea utilizată de CIA în încercarea acestora de localizare a teroriştilor în Afganistan şi în întrega lume.


Nici Google nu se lasă mai prejos, va folosi avioane de spionaj pentru captarea de imagini în vederea creării de hărţi 3D mult mai detaliate decât cele care compun programul Google Earth, accesibil pe Internet.


Apple este convins că programul său de cartografiere, destinat pentru iPhone şi iPad, va depăşii cu mult în notorietate, dar şi în performanţe, mult mai popularul şi cunoscutul GoogleMap.




„Următoarea generaţie de hărţi este un abuz asupra dreptului de proprietate. Nu te vei mai putea scălda în piscina casei fără să te gândeşti că un avion de spionaj aparţinând Google sau Apple survolează pe deasupra capului şi te captează în imaginile sale”, a avertizat Nick Pickles, director al Big Brother Watch. Acesta a atras atenţia că intimitatea oamenilor riscă să fie sacrificată printr-o cursă comercială. Totodată, Pickles face un apel la autorităţi, pentru ca oamenii să fie chestionaţi cu privire la acceptul lor, înainte ca imaginile să fie postate pe Intenet.




Avioanele de spionaj ale Apple şi Google sunt dotate, cu tehnologie dezvoltată de agenţiile de informaţii americane, cu scopul de a ghida atacuri cu rachete. Un avion de mici dimensiuni are capacitatea de a filma, în mai puţin de o oră, o suprafaţă de aproape 100 de kilometri pătraţi. Fiecare avion este echipat cu mai multe camere capabile să surprindă clădiri şi alte repere, în imagini de înaltă rezoluţie, din orice unghi posibil. Fotografiile astfel obţinute sunt apoi grupate într-un montaj 3D. Imaginile sunt captate de la înălţimi de peste 1.600 de picioare, astfel încât este aproape imposibil ca subiectul fotografiat, atunci când este vorba despre persoane, să ştie că este surprins într-un instantaneu. Camerele sunt instalate nu doar pe avioane, ci şi pe elicoptere şi chiar drone.




You may also like

Leave a Comment