Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Vremea 15 zile Portal Info
.

FOTO În ultimele două zile am vorbit mult despre oportunități.

08.05.2018 16:27 | Autor: bistrita24 | Categoria: Actualitate
Vizualizări: 1001 | 0

Pompierii, poliţiştii, jandarmii, lucrătorii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Bistriţa-Năsăud şi Serviciul Judeţean Anticorupţie le-au arătat, din timp, elevilor de liceu că au opţiuni de a se orienta spre o carieră în Ministerul Afacerilor Interne.

Am discutat liber despre ofertele educaţionale ale instituţiilor de învăţământ ale Ministerul Afacerilor Interne, Romania, dar şi despre programele de voluntariat, care îi ajută să îşi facă o idee foarte clară despre specificul fiecărei ”arme”.

Mai mult, au avut ocazia să interacţioneze direct cu cei din prima linie - politişti, jandarmi, pompieri - care le-au împărtăşit din experienţele lor.

Aceste activităţi sunt primele două dintr-o Campanie de informare ,,M.A.I. informat, M.A.I. puternic”, a Ministerului Afacerilor Interne iniţiată de Comisia de Monitorizare a Activităţilor Preventive, din care fac parte poliţiştii, jandarmii, Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Bistriţa-Năsăud, Serviciul Judeţean Anticorupţie, iar ISU Bistriţa - Năsăud are calitatea de partener.

Peste 500 de copii de la Liceul Teoretic ”Solomon Haliţă” Sîngeorz şi de la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa au fost beneficiarii acestei campanii de informare care îşi propune să ajungă la un număr cât mai mare de liceeni, mai ales din mediul rural.

Abordarea si de către Serviciul Judetean Anticoruptie Bistriţa - Nasaud a acestor activitati s-a facut pornind de la ideea că fiecare cetăţean poate intra în contact cu un angajat al M.A.I. si, în această situaţie, trebuie să conştientizeze importanţa adoptării unui comportament integru. Educaţia anticorupţie a tinerilor reprezintă o prioritate pentru DGA, mesajele transmise fiind adaptate la nivelul de înţelegere al acestora. Cu aceleaşi ocazii a fost promovat şi sistemul Call-center 0800.806.806, unde pot fi sesizate fapte de coruptie.

Sursa Facebook Jandarmeria Bistrita 

#POMPIERII #JANDARMERIA #POLIŢIA #DGA #CPECA 
#BISTRIŢA_NĂSĂUD

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.