Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Vremea Portal Info
.

Leonardo Gifted School, prima școală dedicată exclusiv copiilor supradotați, ajunge în România

20.04.2015 09:30 | Autor: bistrita24 | Categoria: Educaţie
Vizualizări: 1300 | 0

Copiii supradotaţi, liderii de mâine.Centrul Gifted Education a început selecţia pentru Şcoala Leonardo Gifted School, prima şcoală britanică internaţională dedicată exclusiv copiilor supradotati (de la 5 la 11 ani), care îşi va începe activitatea şcolară din septembrie 2015.

Leonardo Gifted School este unică în Romania şi în regiune, diferenţiându-se de sistemul clasic de educaţie printr-un mediu educaţional specializat pentru copiii supradotaţi cu peste 24 de diferenţiatori. Şcoala Leonardo Gifted School are în palmares peste 1000 de ore de expertiză şi lucru direct cu copiii supradotaţi, peste 1000 de copii testaţi la standarde internaţionale si 100% grad de  satisfacţie în rândul copiilor supradotaţi.

Misiunea şcolii este să ofere celor mai inteligenţi copii un cadru elevat internaţional, orientat prin concepţie pentru a satisface nevoile speciale ale copiilor supradotaţi. Şcoala are propria politică de recrutare asigurată printr-o selecţie complexă la standarde internaţionale; un mediu extrem de bogat de curriculă îmbogăţită (enrichment) oferit de mentori; oferă un cadru sănatos de dezvoltare prin clase mici, hrană bio, un număr mare de personal raportat la numărul de elevi, şi o aţentie extraordinară pentru sprijinul emoţional al copiilor – copiii find susţinuti de consilieri psihologi de-a lungul întregii zile. Este o şcoală care întelege nevoile speciale de educatie şi consiliere ale copiilor supradotaţi şi ale părinţilor lor.

Copiii cu abilităţi înalte selectaţi vor avea un program normal de la 8.30 la 18.00 (pentru copii peste 6 ani) şi de la 8:30 la 12.30 (pentru copii de 5 ani).

Şcoala va urmări nevoia copiilor de a experimenta şi va recunoaşte succesul şcolar luând în considerare evoluţia interioară, starea de mulţumire şi echilibru cu sinele şi cu ceilalţi, conectarea cu propria intuiţie şi înţelepciune şi capacitatea de a darui şi de a fi compasiv. Filosofia şcolii britanice pentru copii supradotaţi este centrată pe dezvoltarea holistică, echilibrată, armonioasă, emoţională, intelectuală şi fizică, dăruind copiilor un cadru de libertate şi responsabilitate asumată care îi susţine să devină gânditori autonomi, creatori şi leaderi empatici şi compasivi.

Şcoala le va provoca abilităţile, dezvoltând gândirea de ordin superior, empatia şi compasiunea, capacităţile creativ productive ale copiilor în a găsi soluţii, a crea permanent, şi a se bucura de abilităţile lor şi de cine sunt ei ca indivizi. Scopul principal al Şcolii Leonardo Gifted School este de a forma liderii inspiraţionali ai societăţii de mâine.

“Statistic vorbind, România are printre cei mai mulţi copii supradotaţi din Uniunea Europeană, iar această şcoala pe care am lansat-o are menirea de a îi susţine cu o educaţie diferenţiată. Parlamentul European recomandă ţărilor membre, educaţie diferenţiată şi politici educaţionale care să susţintă valorificarea potenţialului înalt al acestor copii. Absolvenţii Şcolii Leonardo Gifted School vor putea fi liderii României de mâine”, declară Monica Gheorghiu, directorul şi fondatorul Şcolii Leonardo Gifted School şi preşedintele Centrului Gifted Education.

Şcoala va oferi un număr limitat de burse „Anatolie Gheorghiu”, pe bază de merit şi nevoie socială pentru copii din Republica Moldova şi respectiv România, care trec de selecţie şi arată un nivel foarte înalt de motivaţie pentru a respecta principiul central al şcolii „Pay it forward” – atât ei, cât şi parinţii lor. Înscrierile pentru selecţie se pot face pe site-ul www.leonardoschool.ro.

foto:urbanlifestyle.ro

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.