Vremea in Bistrita

Temperatura:
10°C
Starea vremii Portal Info
.

MESAJUL președintelul CJ B-N, Emil Radu Moldovan,transmis cu prilejul Zilei Naționale a României

01.12.2017 19:24 | Autor: bistrita24 | Categoria: Actualitate
Vizualizări: 1452 | 0

Dragi locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud,

Mai avem doar un an până la Marea Sărbătoare a românilor, aniversarea celui mai important deziderat al poporului român, pentru care milioane de înaintaşi şi-au dat viaţa: Marea Unire!

Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal al istoriei poporului nostru, iar măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale este o faptă de curaj a întregii naţiuni române! Fără telefoane, facebook sau televiziuni, mânaţi de acelaşi gând, peste 100.000 de oameni din toate colţurile ţării au venit la Alba Iulia să scrie istorie odată pentru totdeauna!

Cred că acum, mai mult ca oricând în istoria României de după momentul 1 decembrie 1918, trebuie să începem să credem cu adevărat în România şi în români! România înseamnă „acasă” pentru toţi cei care astăzi simt, iubesc şi trăiesc româneşte.

Sunt mândru să fiu român şi sunt fericit că m-am născut pe aceste meleaguri minunate, cu oameni harnici şi curajoşi care nu au plecat capul în faţa niciunei orânduiri străine. Să ne mândrim că suntem români şi să nu uităm că pentru acest privilegiu înaintaşii noştri au udat cu sângele lor, pământul pe care noi păşim astăzi!  

La mulţi ani români! La mulţi ani România!

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.