Home Naţional Noi ne chinuim sa trecem muntii cu o autostrada si norvegienii TRAVERSEAZA MARI cu autostrazi scufundate!

Noi ne chinuim sa trecem muntii cu o autostrada si norvegienii TRAVERSEAZA MARI cu autostrazi scufundate!

by admin
1045 views

În vreme ce la noi viaductele costă zeci de milioane de euro şi nici măcar nu se construiesc, într-o ţară ambiţioasă ca Norvegia podurile şi tunelurile nu mai sunt de multă vreme o soluţie pentru infrastructură.

 

Având în vedere relieful dificil al ţării, brăzdat de fiorduri adânci, norvegienii au gândit o soluţie ingenioasă de conectare a zonelor greu accesibile. Guvernul a aprobat 25 de miliarde de dolari, echivalentul a 22.7 miliarde de euro, pentru construcţia unor tuneluri subacvatice plutitoare.

22.7miliarde de euro vor costa tunelurile subacvatice suspendate.
 

Spre deosebire de tunelurile clasice, acestea ar fi mult mai aproape de luciul apei, iar spre deosebire de poduri nu ar fi afectate de condiţiile climatice dure. Tunelurile plutitoare ar rămâne suspendate la 30 de metri sub apă şi ar urma să fie construite în paralel, câte unul pentru fiecare sens de mers. Tunelurile vor fi ţinute la suprafaţă de pontoane uriaşe.

Având în vedere că este o soluţie care nu a mai fost încercată până acum nicăieri în lume, termenul de finalizare al proiectului a fost fixat pentru anul 2035. Inginerii urmează să realizeze o expertiză amănunţită şi să confirme fezabilitatea proiectului.

Sursa: carscoops

You may also like

Leave a Comment