Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Prognoza meteo Portal Info
.

O nouă meserie prinde avânt în România

04.02.2015 13:17 | Autor: bistrita24 | Categoria: Social
Vizualizări: 1305 | 0

            În contextul în care România are una dintre cele mai mari rate de şomaj în rândul absolvenţilor de studii superioare din Uniunea Europeană (7,1% potrivit ANOFM), există câteva specializări care reuşesc să creeze locuri de muncă plătite ca în Occident. Dintre acestea, o profesie care a devenit la mare căutare în Vest, câştigă din ce în ce mai mare teren pe piaţa românească. Meseria de psihoterapeut integrativ erskine reuşeşte să îi ţină pe absolvenţii de psihologie să profeseze în ţară, iar câştigurile pe care aceştia le generează depăşesc 6.000 de lei pe lună, în primii doi ani de activitate, susţin formatorii din domeniu.     

            Ce reprezintă profesia de psihoterapeut integrativ erskine?

       Psihoterapia integrativă erskine este o specialitate medicală care se desfaşoară, în general, în regim privat şi unde oamenii vin să-şi trateze toate problemele emoţionale generate de ritmul de viaţă trepidant, specific secolului XXI.  “Oamenii intră în cabinet, dar nu se aşează pe o canapea, aşa cum aţi văzut în filme, ci stau faţă în faţă cu psihoterapeutul şi vorbesc despre ceea ce îi supară sau îşi doresc. Lucrurile care se spun în cabinetul de psihoterapie integrativă au legatură cu viaţa, cu crizele existenţiale, cu problemele de cuplu, dar şi cu aspecte mai dure, cum ar fi depresia, anxietatea, atacul de panică, tulburările alimentare sau de somn”, declară psihologul Camelia Stavarache, preşedintele Asociaţiei pentru Psihoterapie Integrativă (Şcoala Erskine).

            Cum ajungi psihoterapeut integrativ?

       Psihoterapeutii integrativi erskine urmează cursurile postuniversitare la Asociaţia de Psihoterapie Integrativa (Şcoala Erskine), în principal fiind absolvenţi de medicină sau psihologie, ne spune formatorul. “Cursanţii au nevoie de trei calităţi, de o investiţie de doi ani din viata lor şi o motivaţie puternică pentru a ajunge să aibă succes în această meserie. Cele trei calităţi sunt: inteligenţa peste medie, creativitatea înaltă şi un bun echilibru emoţional. Prima etapă de formare durează doi ani, cursurile sunt intensive (1 weekend/lună)  şi, dacă au trecut cu brio examenul final, îşi pot deschide propriul cabinet. Urmează apoi, o perioadă practică de minim 1 an, similară rezidenţiatului”, declară preşedintele Camelia Stavarache. Totodată, formatorul ne spune că această profesie este foarte bine remunerată, iar în primii doi ani de activitate, cabinetul poate atinge venituri mult peste media României, de 5-6.000 de lei pe lună.

         În 2015, primul curs de formare în psihoterapie integrativă va avea loc în Bucureşti, în perioada 28 februarie – 1 martie, iar în Constanţa, în perioada 28-29 martie. Programele de formare sunt organizate de Asociaţia de Psihoterapie Integrativă (Şcoala Erskine), sunt acreditate de Colegiul Psihologilor din România (COPSI) şi de Asociaţia Internaţională de Psihoterapie Integrativă (IIPA), iar absolvenţii pot obţine şi Certificatul Internaţional de Psihoterapeut Integrativ.

       Cursurile se vor desfăşura după programa Institutului de Psihoterapie Integrativă de la New York, folosind Simulatorul PSI – un model unic în România şi interacţiunea cu pacienţii reali. Înscrierile se pot face pe website-ul www.formarepsihoterapie.ro

 

            Formatori internaţionali îi pregătesc pe viitorii psihoterapeuţi integrativi români

            Cursurile vor fi susţinute de formatori reputaţi la nivel mondial, dintre aceştia îl amintim pe părintele psihologiei integrative şi preşedintele fondator al Asocaţiei Internaţionale de Psihoterapie Integrativă (IIPA), Richard Erskine. Din echipa de formatori mai fac parte Anthony Janetty (SUA), Elena Guarella (Italia) şi Amaia Mauritz (Spania), membri din Consiliul de conducere al IIPA şi presedinţi de asociaţii de psihoterapie integrativă în ţările lor. “Cea mai importantă oportunitate pentru cursanţi este de a lucra cu Richard Erskine, laureat cu doua premii Erc Berne, un fel de Nobel în psihologie. De asemenea, în perioada supervizării, asociaţia pune la dipoziţie gratuit, cabinete şi pacienţi absolvenţilor săi”, declară psihologul Camelia Stavarache, preşedintele Asociaţiei pentru Psihoterapie Integrativă (Şcoala Erskine).    

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.