Home Reţete O reţetă pe zi: Prăjitură cu gem şi nuci

O reţetă pe zi: Prăjitură cu gem şi nuci

by admin
468 views


Pentru blat aveţi nevoie de: cinci gălbenuşuri, 120 de grame de zahăr, 200 de grame de unt moale, la temperatura camerei, coaja rasă de la o portocală sau lămâie, 300 de grame de făină, un plic praf de copt, un praf de sare, o linguriţă esenţă de vanilie. Pentru cremă vor fi necesare: cinci albuşuri, 200 de grame de zahăr, un praf de bicarbonat, jumătate de linguriţă de suc de lămâie, 150 de grame de nucă măcinată, cinci linguri de gem.

Untul se mixează cu zahărul şi se adaugă pe rând câte un gălbenuş, după care urmează esenţa de vanilie şi coaja de portocale, amestecându-se până se omogenizează. Se incorporează apoi făina amestecată cu praful de copt şi un praf de sare, după care se lasă aluatul pentru o oră la frigider.

Până se răcoreşte aluatul la frigider se pregăteşte crema: se mixează albuşurile spumă tare, împreună cu zahărul. Se adaugă apoi bicarbonatul stins cu jumătate de linguriţă de suc de lămâie. La sfârşit se incorporează nuca măcinată, amestecând uşor cu o spatulă sau o lingură. 

Se scoate aluatul din frigider, se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt, după care se unge cu gem. Se adaugă apoi albuşul bătut spumă împreună cu nuca şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute. Cu 10-15 minute înainte să scoatem prăjitura din cuptor o acoperim cu hârtie de copt pentru a nu se rumeni prea tare. 

Sursa/foto: gustos.ro

You may also like

Leave a Comment