Home Reţete O reţetă pe zi: Salată de pătrunjel

O reţetă pe zi: Salată de pătrunjel

by admin
423 views

Aveţi pătrunjel? Dacă nu trageţi o fugă până în piaţă sau căutaţi prin magazine acum, cât mai este proaspăt, pentru că  astăzi vă prezentăm o salată care trebuie neapărat încercată: salata de pătrunjel.

Aveţi nevoie de o legătură de pătrunjel creţ, o ceapă roşie mică, 2 linguri de suc de lămâie, o lingură de ulei de măsline şi 6 felii prosciutto crudo.

Să trecem la treabă! Se taie ceapa rondele subţiri, se presară cu puţină sare, se stropeşte cu sucul de lămâie şi se lasă 10 minute la marinat. În tot acest timp prăjiţi fâşiile de prosciutto într-o tigaie fără adaos de grăsime, până devin rumene, iar când se răcoresc rupeţi-le fâşiuţe.

Se taie frunzuliţele pătrujelului deasupra unui bol şi se presară puţin pieper negru. Uleiul se toarnă peste ceapă, amestecându-se bine, se toarnă ceapa marinată peste pătrunjel şi se amestecă uşor cu degetele astfel încât să nu striviţi frunzele de pătrunjel.

Se aşează câte o moviliţă de pătrunjel în mijlocul a două farfurii plate, fâşiile de prosciutto se aşează în jurul pătrunjelului şi se rad peste fâşii de parmezan, cu ajutorul ustensilei de curăţat legume. Se servesc imediat cu pâine prăjită.

S-aveţi poftă!

foto:e-retete.ro

You may also like

Leave a Comment