Home Timp liber Oboseala cand imi vine, sforaie si patul cu mine

Oboseala cand imi vine, sforaie si patul cu mine

by admin
189 views

Sforaitul, marea problema din timpul noptii, este de fapt o consecinta a vibratiilor structurilor nazo-orale, acestea opunand rezistenta in fata fluxului de aer catre caile respiratorii superioare.

          Sforaitul poate fi simptom al unor boli grave de inima, HTA, accident vascular cerebral, infact sau sindrom apneic obstructiv al somnului.

           Dar, atunci cand oboseala ne doboara, iar organismul se linisteste si se relaxeaza sforaitul vine de la sine. Zgomotul produs de catre acesta poate deranja persoanele din imediata apropiere, producandu-le discomfort.

          O data cu inaintarea in varsta intensitatea sforaitului, zgomotul produs de acesta se mareste. Creste, creste si tot creste in intensitate, acordurile incepand mai domol si urcand ca volum la fel cum creste si anxietatea celor din jur, pana cand se transforma intr-o stare de nervozitate si iritabilitate.

         Aceste stari de nervozitate pot duce la porbleme in cuplu, sau chiar certuri intre parteneri, ducand pana la mutarea in alta camera. Din pacate este un fenomen des intalnit, 40 % dintre barbati si 20% dintre femei suferind de sforait.

         Enciclopedia Wikipedia propune cateva metode de auto-ajutor pentru persoanele care sforaie printre acestea numarandu-se: reducerea stresului, imbuntatirea conditiilor de somn, pat saltea, aer, zgomote, caldura; practicarea exercitiilor de relaxare; evitarea consumului de alimente grele, de alcool si tutun. Merita incercat, domnilor!

You may also like

Leave a Comment