Home Social Otto Broker lansează Marele studiu al bicicletelor furate

Otto Broker lansează Marele studiu al bicicletelor furate

by admin
223 views

92,3% din bicicletele furate nu sunt recuperate niciodată, reiese din “Marele studiu al bicicletelor furate”, realizat de compania Otto Broker, unul dintre cei mai mari şi inovativi brokeri de asigurări independenţi din piaţa locală de asigurări, cu sprijinul agenţiei Promocrat şi al bloggerilor specializaţi în ciclism.

 

Studiul, desfăşurat în perioada 6-20 mai, arată că la mai mult de jumătate (50,4%) din cei aproape 1000 de respondenţi li s-a furat bicicleta cel puţin o dată. Deşi marea majoritate a păgubiţilor au raportat furtul bicicletei la Poliţie, pe Facebook şi pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat să nu facă nimic. Asta în condiţiile în care aproape jumătate din bicletele furate aveau o valore cuprinsă între 500 şi 2000 de ron.

Opţiunile pentru protejarea bicicletei rămân împărţite în continuare între antifurt (54,3%) şi asigurare (37%), în timp ce marea majoritate a bicicliştilor participanţi la studiu (72,9%) sunt de acord că, în România, nu se adoptă toate măsurile necesare pentru a combate furturile de biciclete.

Şansa de a rămâne fară bicicletă creşte dacă aceasta are culoarea negră sau albastră şi dacă bicicleta este utilizată frecvent sau zilnic, iar Bucureştiul rămâne în topul preferinţelor pentru hoţii de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piaţa Romană , Universitate, Militari şi Pantelimon.

Un aspect interesant relevat de studiu a fost şi acela că cele mai multe biciclete sunt furate din scările de bloc (39,5%), spaţiul public (26,7%), din curţi (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primăvara (31,7%) şi vara (47,9 %).

Chiar dacă este zi, sau bicicleta prezintă un sistem antifurt, acest aspect nu i-a împiedicat pe hoţi să fure: peste 57% dintre furturi au loc în timpul  zilei, iar în 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt.

Pentru a veni în sprijinul comunităţilor de biciclişti, Otto Broker de Asigurare SRL a lansat, în toamna anului trecut, Otto Velo, prima poliţă de asigurare pentru biciclete, în cadrul unui parteneriat strategic încheiat cu Grawe România Asigurare SA.

Produsul, o premieră pentru piaţa locală de asigurări, reprezintă un pachet unic de servicii, care acoperă două riscuri majore – furtul şi tâlhăria – la care sunt expuşi preponderent, proprietarii de biciclete.

Mai multe detalii pot fi obţinute de către cei interesaţi accesând web siteul: www.ottovelo.ro

You may also like

Leave a Comment