Home Evenimente Ouă, tablouri şi iepuraşi, toate le găsiţi la Târgul de Paşte „Ostermarkt” din centru (foto)

Ouă, tablouri şi iepuraşi, toate le găsiţi la Târgul de Paşte „Ostermarkt” din centru (foto)

by admin
157 views

Astăzi s-a dat startul la Târgul de Parte „Ostermarkt” realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal Bistriţa, Forumul Democrat German şi Biserica Evanghelică Bistriţa.

             Pe Pietonalul Liviu Rebreanu, mesteşugarii şi-au etalat spre vânzare produsele pe care le au. Ouă mici de bibilică, normale de găină, ouă mari ca de struţ sau ouă de gâscă, toate sunt frumos pictate şi ornamentate. Ouăle sunt vedetele târgului de aceea am întrebat de preţuririle pe care le au. Preţurile vaziază dacă un ou de bibilică, vopsit în diverse culori costă 1,50, lei, unul de găină cu un desen cu un iepuraş costă 2 lei,  atunci un ou frumos lucrat şi ornamentat în părţile bucovinei noastre româneşti poate ajunge şi la suma de 25 de lei.

          Preţurile sunt pentru buzunarul fiecăruia, fiecare cumpără ceea ce doreşte. La târg se găsesc şi ornamente pentru masă de paşte, coşuri pentru a pune ouale, oale din lut pentru sarmale, îmbrăcăminte tradiţională şi multe alte obiecte necesare într-o casă pentru masa de paste sau pentru înfrumuseţarea grădinilor.

         Deasemenea vizitatorii sunt poftiţi la popkorn si la kurtos, când plecaţi din târg nu uitaţi să treceţi şi pe la raionul cu miere de albină, ar fi păcat să nu o faceţi. Tablourile pictate manual sunt şi ele vedetele târgului iar preţurile sunt pe măsură. Cel mai scump tablou costă 500 de lei iar cel mai ieftin 100 de lei dar este mult mai mic.

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Leave a Comment