Home Monden Pescuit ilegal în Lacul Colibiţa în ziua de Paşte

Pescuit ilegal în Lacul Colibiţa în ziua de Paşte

by admin
186 views

Duminică, 20 aprilie a.c., jandarmii bistriţeni au fost anunţaţi prin intermediul 112, despre faptul că pe Lacul Colibiţa mai multe persoane braconează cu o plasă monofilament.   

Patrula de Jandarmerie sosită la faţa locului a identificat trei persoane (Gheorghe M. de 51 de ani, Constantin D. de 45 de ani şi Damian C. de 54 de ani, toţi din Botoşani) care în timp ce efectuau o plimbare pe lac au folosit o plasă monofilament pentru a pescui.

Jandarmii sosiţi la faţa locului au constatat fapta, au ridicat bunurile în vederea predării organelor de urmărire penală iar cercetările urmează a fi continuate de către lucrătorii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Prundu-Bârgăului, conform prevederilor legale în vigoare.

Plasa folosită era din material plastic cu fir textil împletit cu 50 de flotoare de culoare albă cu o distanţă de 1,5-2,0 metri între acestea.

Conform art. 64, lit m “utilizarea uneltelor de plasă monofilament…constituie infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 6.000 la 10.000 de lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

You may also like

Leave a Comment