Home Naţional Pod tricolor peste Prut

Pod tricolor peste Prut

by admin
217 views

Un steag imens de 300 de metri va acoperi podul peste Prut de la Sculeni. Iniţiativa aparţine organizaţiilor unioniste şi va avea loc sâmbătă, 6 iunie, la ora 14:00.

În amintirea Podurilor de flori din anii 1990, unioniştii se adună sâmbătă la Sculeni pentru a întinde un steag imens peste podul de la Prut. Participanţii vor veni de pe ambele maluri ale Prutului, cerând Unirea Republicii Moldova cu România.

„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion şi Doina Teodorovici, Adrian Păunescu şi a întregii generaţii a Podurilor de Flori.  Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, paşnic. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaş steag tricolor pentru a cere ca interdicţia lui George Simion să fie ridicată” a menţionat Anatol Ursu, reprezentantul organizaţiei „Tinerii Moldovei”, din Chişinău.

Persoanele din România care doresc să participe se întâlnesc la Bucureşti, ora 05:00 în Piaţa Universităţii şi în Iaşi, în faţa Mitropoliei, la ora 12:30.

Reamintim că 25 000 de persoane au participat la Chişinău luna trecută la un miting pentru Unire desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. O manifestaţie de protest cu un număr similar de oameni va avea loc duminica aceasta, 7 iunie.

You may also like

Leave a Comment