Home Actualitate Prietenii jandarmilor prezenţi şi în acest an la Centrul de Agrement din Sîngeorz – Băi

Prietenii jandarmilor prezenţi şi în acest an la Centrul de Agrement din Sîngeorz – Băi

by admin
230 views

Pe parcursul vacanţei şcolare din această vară, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa – Năsăud organizează la Centrul de Agrement din Sîngeorz – Băi, tabăra tematică ”Prietenul jandarmului” şi are loc în perioada 24 – 30 iulie.

Copiii şi tinerii care se află cazaţi în această perioadă la Centrul de Agrement, au avut parte de vizita jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa – Năsăud. Jandarmii le-au prezentat copiilor şi tinerilor, aspecte generale legate de atribuţiile Jandarmeriei Bistriţa – Năsăud şi mai ales aspecte legate de petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă, protecţia mediului, atât pe perioada în care se află cu părinţii cât şi atunci când se află în astfel de locaţii doar cu profesorii însoţitori.

În prima zi, jandarmii de la Postul Montan Rodna au prezentat tehnici de acordare a primului ajutor cât şi tehnica din dotarea Jandarmeriei Montane, respectiv, echipamentul individual şi colectiv, tehnica de comunicaţii şi mijloacele auto de deplasare, precum şi un exerciţiu demonstrativ de salvare, a unei persoane rănite în teren muntos, iar în cea de a doua zi, jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, au prezentat exerciţii demonstrative de autoapărare specifice structurii de intervenţie – imobilizarea unei persoane folosind tehnica din dotare, tehnici de încătuşare, extracţia din autoturism unei persoane, percheziţia şi controlul corporal. A fost prezentată tehnica de intervenţie din dotare, iar cu ajutorul câinilor de serviciu au fost executate exerciţii demonstrative de apărare a conductorului, paza unui obiectiv şi disciplina câinelui de serviciu.

La activităţile prilejuite de acest eveniment, au participat tineri  atât din ţară cât şi din Germania şi Polonia, în total peste 90 de adolescenţi, grupuri organizate din judeţele Vrancea, Tulcea, Buzău şi Bistriţa – Năsăud.

La finalul expunerilor, celor prezenţi le-au fost înmânate pliante cu principalele atribuţiuni ale Jandarmeriei Române şi au fost făcute poze cu personalul inspectoratului, cu tehnica din dotare şi cu câinii de serviciu.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

You may also like

Leave a Comment