Vremea in Bistrita

Temperatura:
11°C
Starea vremii Portal Info
.

Primele 10 000 de semnături pentru Basarabia

08.05.2013 12:24 | Autor: bistrita24 | Categoria: Naţional
Vizualizări: 983 | 0

10 883 de români au semnat până în acest moment pentru revenirea Basarabiei acasă şi numărul acestora creşte de la zi la zi. Alături de Bucureşti, în colectarea semnăturilor s-au remarcat judeţele Suceava, Argeş şi Dolj.

             Campania „Aducem Basarabia acasă” a fost lansată de către o coaliţie de peste 30 de ONG-uri unioniste şi are ca obiectiv strângerea a cel puţin 100.000 de semnături care să însoţească un pachet legislativ, a cărui menire este să facă din Republica Moldova o prioritate naţională a României.

            În perioda care urmează, membrii coaliţiei vor lansa campania de colectare a semnăturilor şi în celelalte judeţe ale României, iar bucureştenii sunt aşteptaţi zilnic în faţa magazinului Unirea şi în Piaţa Romană la corturile campaniei, pentru a aduce Basarabia acasă printr-o semnătură.

            De asemenea, Platforma Civică Acţiunea 2012 lansează un apel către toţi cetăţenii români interesaţi de soarta celor peste trei milioane de români basarabeni de peste Prut: să sprijine campania în calitate de voluntari şi să colecteze semnături în oraşul din care fac parte.

Voluntarii se pot înscrie în cadrul campaniei pe site-ul www.basarabia-acasa.ro
Pentru detalii : Telefon: 0727 689 615 | contact@actiunea2012.ro | www.actiunea2012.ro

 

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.