Home Educaţie Proiect de Parteneriat Educaţional cuprins in CAEJ ,,Copil ca tine sunt si eu…”

Proiect de Parteneriat Educaţional cuprins in CAEJ ,,Copil ca tine sunt si eu…”

by admin
200 views

          Am ajuns la a sasea activitate din cadrul  acestui proiect desfăşurată  la Rebrişoara, activitate  numită  sugestiv,,O zi din viaţa mea, la ţară!”. Această activitate s-a desfăşurat vineri,11 aprilie şi a marcat finalul săptămînii,, Să ştii mai multe, să fii mai bun.”Elevii din clasa a III-a E de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Bistriţa,însoţiţi de prof. Petri Alina Maria şi părinţi,au petrecut o  zi nemaipomenită  la Rebrişoara unde şi-au întâlnit prietenii cu care s-au ,,cunoscut”prin intermediul scrisorilor,coordonaţi fiind de prof. Hoha Adela Mihaela. Am avut parte de multe surprize  gândite ca o incursiune în trecut. Am fost primiţi cu mare cădură la şcoala, după care am fost invitati la Bunica Maria Biro  intr-un ,,muzeu  locuit”,într-un ,,mic colţ de rai”. De asemenea, am vizitat Biserica din  Grui,Monument Istoric,constrita în 1717 şi renovată în 2011. Le mulţumim din suflet pentru că ne-ati oferit prilejul de a cunoaşte viaţa la ţară în adevăratul sens.

           Tot în săptămâna ,,Să ştii mai multe,să  fii mai bun”,în data de 8 aprilie,elevii  claselor  a II-a şi a III-a a Şcolii Gimnaziale,,Gavril Istrate”Nepos,însoţiţi de prof.Petri Rodica Veturia şi prof.Borzaşi Ştefania au petrecut,,O zi di viaţa mea, la oraş”. A fost a cincea activitate a proiectului nostru.Elevii de la Nepos au vizitat împreuna cu prietenii lor  Şcoala Gimnazială Nr .1,unde au fost primiţi cu mare drag de D-na Director Mia Şigovan, am vizitat Brutăria Dabro,Biblioteca Judeţeana,Centrul de Arte ,,Corneliu Baba”, unde am primit o adevarată  lectie de păstrare a tradiţiilor(olăritul), Biserica Evanghelică,Turnul Bisericii Evanghelice,unde un copil de la Nepos s-a exprimat astfel,,aici e ….lumea largă!”. Vizita s-a încheiat în parcul oraşului unde elevii au făcut ceva la care se pricep tare bine…s-au jucat.

           Sperăm că au avut parte de o zi minunata şi asteptăm cu mare drag  urmatoarea întâlnire care va avea loc în luna mai la Herghelia Beclean.

                                                                                            Prof. Alina Petri

Coordonator:Petri Alina Maria,Şcoala Gimnazială Nr.1 Bistriţa

Colaboratori :Petri Rodica Veturia,Şcoala Gimnazială ,,G.Istrate”Nepos

                      :Borzaşi Ştefania Rodica, Şcoala Gimnazială ,,G.Istrate”Nepos

                       :Hoha Adela Mihaela,Şcoala Gimnazială ,,I. Şi I.Mureşanu”Rebrişoara

You may also like

Leave a Comment