Vremea in Bistrita

Temperatura:
10°C
Prognoza meteo Portal Info
.

Promovarea litoralului românesc printr-un eveniment sportiv internațional, pe o plajă sălbatică (foto)

01.04.2015 11:17 | Autor: bistrita24 | Categoria: Naţional
Vizualizări: 1483 | 0

La sfârşitul lunii aprilie, litoralul românesc va fi în centrul atenţiei mondiale, deoarece organizează Beach Race XCO, un inedit concurs de ciclism MTB, care face parte din circuitul internaţional de evenimente sportive ale Uniunii Cicliştilor Internaţionali. Competiţia va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe plaja sălbatică din comuna Corbu şi va alinia la start câteva sute de pasionaţi ai sportului pe două roţi.

Manifestarea sportivă, singura din Europa care se desfăşoară pe nisip, se adresează, atât cicliştilor profesionişti, cât şi amatorilor, iar participanţii vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din anul 2016.

Traseul are o lungimă de 4,1 km, jumatate fiind pe plaja şi cealaltă jumatate pe coasta de acces pe faleză. Pe lângă tradiţionalele premii pentru cele şase categorii şi importantele puncte pentru Olimpiada de la Rio 2016, sponsorii vor acorda şi premii speciale (fairplay, pentru persoane cu dizabilităţi, cel mai tânăr concurent, cel mai în vârstă concurent şi o tombolă dedicată tuturor concurenţilor).

La eveniment va fi prezent şi olandezul Birkeland Bjorn, Comisarul Internaţional al Uniunii Cicliştilor Internaţionali.

Plaja Corbu, situată la 8 km nord de staţiunea Mamaia, în vecinătatea oraşului Năvodari, este considerată de specialiştii în turism ca fiind “o alternativă mai liniştită şi, totodată, mai salbatică a staţiunii Mamaia”. Plaja Corbu este, fără doar şi poate, o oază de vis pentru cei care doresc să audă doar valurile mării, nicidecum muzica din cluburi sau zgomotul maşinilor. În apropiere se află Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi Cetatea Histria. Deoarece din dreptul comunei Corbu începe oficial “Rezervaţia Deltei Dunării”, aceasta mai poartă numele de “Ancora Deltei”.

Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.mtbpeplaja.ro

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.