Home Social Psihosucces Kids, universitatea celor mici. Reporteri la doar 4 ani, manageri media la 14 ani

Psihosucces Kids, universitatea celor mici. Reporteri la doar 4 ani, manageri media la 14 ani

by admin
216 views

Au între 4 şi 14 ani, dar merg la Universitate… Universitatea Psihosucces Kids. Proiectul educaţional a prins viaţă în contextul în care România are mare nevoie de adevăraţi lideri în toate domeniile de activitate, iar aceştia trebuie formaţi în spiritul antreprenoriatului încă de mici.

         Şcoala viitorilor lideri, Psihosucces, îşi propune dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copiilor, într-o lume în care iraţionalul şi stresul predomină viaţa socială a generaţiei tinere, iar dezvoltarea spiritului de iniţiativă, a inteligenţei în afaceri reprezintă obiectivul major al acestui proiect educaţional.

         Primul domeniu de activitate pe care micuţii îl exploatează deja este cel al mass-media. Şi cum, dincolo de talentul înnăscut, jurnalismul reprezintă o afacere grea, dar bănoasă, copiii au înfiinţat primul lor ziar, Ziarul Psihosucces şi îl conduc de la A la Z. Profesorii au ţinut să le explice viitorilor lideri că expresia “Nu contează ce faci, contează cât convingi că faci” nu reprezintă doar o banală lozincă, ci un principiu după care aceştia se vor ghida în viaţă. Una dintre cele mai importante lecţii pe care “mini-studenţii” au fost nevoiţi să le înveţe este cum să gestioneze eventualele probleme care pot apărea într-o afacere, inclusiv din perspectivă economică, nu doar editorială.

Psiholog: “Îi pregătim şi pentru obstacole, îi pregătim pentru viaţa reală”

Psihologul Camelia Stavarache, coordonatorul proiectului educaţional Psihosucces Kids, afirmă că participanţii la acest club sunt copii inteligenţi, cu părinţi inteligenţi şi iubitori, preocupaţi de viitorul lor, dar în acest context poate apărea şi un revers al iubirii. “Unii copii suferă de “răsfăţ”, de tirania lui “mie, mi se cuvine”. Efectele răsfăţului sunt diminuarea autonomiei şi scăderea rezistenţei la obstacole. În acest sens, a-i învăţa să-şi facă o afacere, îi pune în situaţia de a asimila refuzul şi dificultăţile, de a-şi dezvolta stima de sine. De exemplu, nu toţi cititorii vor fi încântaţi de ziarul lor sau nu toate jucăriile se vor vinde la preţul dorit la licitaţia organizată şi condusă chiar de ei. Mulţi părinti îmi spun că, imediat după prima lor vânzare, prichindeii de 4-5 ani au cerut în mod spontan să doarmă singuri”, adaugă psihologul Camelia Stavarache.  “Când i-am spus Universitatea Psihosucces Kids, ne-am gândit la sensul latinesc al cuvântului şi anume, acela de totalitate: o comuniune între artă, ştiinţă, comunicare şi business”, ne spune psihologul.

       Psihosucces Kids este un club de afaceri şi inteligenţă emoţională pentru copiii între 4-14 ani. Clubul este deschis în centrul Bucureştilor, iar frecvenţa este săptămânală (2 ore pe săptămână).  Pe lângă programul de “business kids” (ziarul Psihosucces, licitaţii cu jucării, cosmetice hand-made etc), copiii fac experimente ştiinţifice, îşi construiesc propriile jucării, descoperă stelele cu ajutorul telescopului şi scriu articole în ziar.  “Dacă vă aşteptaţi la o fiţuică cu benzi desenate, ei bine, veţi avea o surpriză: ziarul Psihosucces este un ziar cu conţinut ştiinţifico-practic, scris de copii, dar citit de adulţi”, afirmă coordonatorul proiectului educaţional. În perioada verii, funcţionează programul Tabara Urbană Psihosucces cu program zilnic (8-18h), cu prânzul luat la restaurant şi activităţi tematice legate de supravieţuire “a la Bear Grylls” , ştiinţă, artă şi sport.  

            Părinţii îşi pot înscrie copiii la Psihosucces Kids pe website-ul www.psihosucces.ro   

You may also like

Leave a Comment