Home Naţional Registrul Auto Român a implementat un program pentru a bloca în trafic maşinile cu probleme tehnice grave.

Registrul Auto Român a implementat un program pentru a bloca în trafic maşinile cu probleme tehnice grave.

by admin
143 views

 Registrul Auto Român a implementat un program prin care poate bloca în timp real utilizarea în trafic a autovehiculelor cu probleme tehnice grave şi care ar putea pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

 

    Regia a dat undă verde acestei noi aplicaţii informatice, ce priveşte activitatea de control în trafic. Demersul face parte din strategia de dezvoltare a Registrului Auto Român şi adaptarea la cele mai noi standarde europene.

    Prin această aplicaţie on-line se realizează înregistrarea instant în bazele de date ale RAR, a raportului de control tehnic în trafic, precum şi tipărirea acestuia la momentul controlului prin utilizarea imprimantelor cu care au fost dotate laboratoarele destinate acestei activităţi.

    De asemenea, se pot realiza pe loc căutări în bazele de date ale RAR astfel încât, pentru fiecare vehicul supus controlului sa fie disponibile in orice moment toate informaţiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice menţionate în Cartea de identitate (CIV), cu privire la inspecţiile tehnice periodice (ITP) efectuate dar şi la precedentele controale tehnice în trafic (CTT) la care a fost supus.

    Suplimentar, vor fi înregistrate în timp real toate măsurile aplicate în urma rezultatelor controlului respectiv: reţinerea certificatului de înmatriculare, reţinerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului şi/sau anularea ITP.

   Atunci când se impune, conform legislaţiei aplicabile, vehiculele vor fi blocate automat în bazele de date ale RAR până la remedierea defecţiunilor şi/sau a neconformităţilor constatate şi înregistrate corespunzător.

You may also like

Leave a Comment