Vremea in Bistrita

Temperatura:
26°C
Vremea Portal Info
.

Relațiile de cuplu și sexualitatea dezbătute la Prima Conferință Națională de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie din România

04.05.2015 09:16 | Autor: bistrita24 | Categoria: Social
Vizualizări: 733 | 0

Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie (APEH), în colaborare cu Universitatea Transilvania din Braşov (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei), sub egida Colegiului Psihologilor din România, organizează Prima Conferinţă Naţională de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie pe tema: Dezvoltare, cuplu, sexualitate.

Evenimentul ştiinţific va avea loc, în perioada 30-31 mai 2015, în Aula Magna a universităţii braşovene, iar programul include atât prezentări de lucrări şi postere, cât şi workshop-uri şi prezentări de cărţi, din sfera temei dezbătute. La conferinţa naţională se vor reuni atât specialişti consacraţi, cât şi colegi aflaţi la început de carieră, studenţi, cadre didactice şi personalităţi marcante. Manifestarea ştiinţifică se desfăşoară pe trei secţiuni, anume: Psihoterapie, Psihologie clinică şi Studenţi.

Un moment mult aşteptat va fi marcat de conf. univ. dr. Vasile Mihăescu, cunoscut opiniei publice drept “Bebe Sexologul”, membru al comitetului ştiinţific, prin valenţele oferite de prezentarea cărţilor sale publicate la Editura Polirom: „A face dragoste aproape perfect” şi „Corp, sexualitate şi psihoterapie”, din 2014 şi cea de a treia, apărută în aprilie 2015 şi care se găseşte deja în librării: „Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital”.

            “Considerăm că tema aleasă pentru această primă conferinţă este de bun augur atât pentru specialişti, cât mai ales pentru publicul larg, întrucât rapoartele privind relaţiile de cuplu şi sexualitatea nu arată prea bine în ţara noastră. INS-ul ne-a avertizat că peste 35.000 de cupluri au divorţat în 2013, cu 13% mai mulţi faţă de anul 2012, ceea ce ar trebui să ne pună un real semn de întrebare. Totodată, Eurostat ne spune că rata fertilităţii în România este de 1,41 copii per femeie, sub media U.E., de 1,55, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că nu există numai cauze medicale în acest fenomen, ci de cele mai multe ori, la proliferarea lui, concură şi cauzele psihosociale”, declară conferenţiarul Bebe Mihăescu, fondatorul Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie şi unul dintre cei mai reputaţi sexologi din România.

În urma înscrierii la conferinţă se acordă diplomă de participare şi credite conform normelor Colegiului Psihologilor din România. Participanţii la conferinţă care prezintă lucrare/poster pot opta pentru publicarea în volumul conferinţei sau într-o revistă indexată în baze de date internaţionale. Studenţii au acces liber pe bază de legitimaţie/carnet de student.

Cei interesaţi se mai pot înscrie la eveniment până la data de 20 mai 2015, pe website-ul oficial al Asociaţiei, www.apeh.ro (la rubrica Evenimente).

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.