Vremea in Bistrita

Temperatura:
10°C
Vremea 15 zile Portal Info
.

Relațiile de cuplu, sexualitatea, educația și spiritualitatea, dezbătute la Conferință Națională de Psihoterapie Experiențială și Hipnoterapie din România, ediția a II-a

29.02.2016 11:03 | Autor: bistrita24 | Categoria: Social
Vizualizări: 2403 | 0

Asociaţia de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie (APEH), în colaborare cu Universitatea “Danubius” din Galaţi, sub egida Colegiului Psihologilor din România şi a Federaţiei Europene a Asociaţiilor de Psihologi, organizează cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie, având ca temă: “Educaţie, cuplu, sexualitate, spiritualitate”.

Evenimentul ştiinţific va avea loc, în perioada 4-6 martie 2016, în Aula Magna a Universităţii „Danubius”, iar programul include trei sesiuni de comunicări, în care vor fi prezentate 62 de lucrări ştiinţifice. La conferinţa naţională se vor reuni atât reputaţi profesori universitari şi specialişti consacraţi (prof. univ.dr Irina Holdevici, conf. univ. dr. Andy Puşcă, conf. univ. dr. Odette Dimitriu, prof. univ. dr. Cristian Vasile, conf. univ. dr. Elena Anghel, prof. univ. dr. Aurora Frunză, conf. univ. dr. Vasile Mihăescu şi alţii), cât şi psihologi aflaţi la început de carieră (Linu Andreea Roxana, Dobre Doiniţa, Dumitru Roxana, Filimon Diana, Ivan Mona, Mihalache Carmen Elena, Munteanu Violeta etc.), studenţi, cadre didactice din mediul universitar şi preuniversitar şi personalităţi marcante. Conferinţa are loc în contextul introducerii în şcoli a disciplinei opţionale “Educaţie pentru sănătate”, unde capitole de educaţie sexuală ocupă un loc important, iar elevii de clasele IV-XII vor asimilia informaţii utile pentru buna lor dezvoltare.

            “Noi, specialiştii, credem că există o simbioză foarte puternică între viaţa de cuplu, sexualitatea, educaţia şi spirtualitatea. În acest sens ne-am decis ca, în această ediţie, să aducem cei mai importanţi specialişti în domeniu şi să găsim împreună răspunsul la întrebări pe cât de simple, pe atât de dificile: “Cum le putem parcurge concomitant, cum le putem trăi fără a fi în conflict cu ceilalţi şi cum putem fi fericiţi?”. Credem că există o legătură subtilă şi profundă între aceste dimensiuni sociale şi scopul nostru este de a o identifica şi a transmite mai departe. Prin această dezbatere, prin aceste valoroase comunicări ştiinţifice ale specialiştilor, ne dorim să găsim noi metodologii de lucru în ceea ce priveşte consilierea relaţiilor de cuplu, în ceea ce priveşte sexualitatea şi spiritualitatea şi cum să le oferim copiilor şi tinerilor din ziua de azi o educaţie sexuală corectă şi sănătoasă. Observăm din ce în ce mai des relaţii de cuplu care se destramă din cauză că nu au ştiut să îmbine spiritualitatea şi iubirea cu viaţa sexuală, observăm că rata divorţurilor în România a crescut în ultimii ani, mai ales în rândul cuplurilor tinere. De asemenea, observăm cu tristeţe că rata fertilităţii din România este sub media Uniunii Europene, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că nu putem da vina numai pe cauzele medicale în cadrul acestui fenomen, ci trebuie să avem în vedere şi faptul că, de cele mai multe ori, la proliferarea fenomenului concură un cumul de cauze de natură psihosocială: lipsa banilor şi a unei locuinţe stabile, viaţa sexuală fără iubire, anxietatea, depresia etc. Suntem conştienţi că societatea a avansat, are noi sisteme de valori şi trebuie să ne adaptăm tehnicile la contextul actual sau să inventăm noi metode, dacă cele actuale sunt învechite”, declară conferenţiarul Bebe Mihăescu, preşedintele Asociaţiei de Psihoterapie Experienţială şi Hipnoterapie şi unul dintre cei mai reputaţi sexologi din România. Profesorul Mihăescu va susţine, în cadrul conferinţei, cinci lucrări ştiinţifice, cu următoarele titluri: „PseumaChiSiPrana clinic – vis şi mişcare. Intervenţii transpersonale”, “Tehnici transpersonale pentru amplificarea dorinţei”, “Hipnoză şi transformare”, “Psihoterapie, sexualitate, credinţe” şi “Modele erotice orientale”.

În urma înscrierii la conferinţă se acordă diplomă de participare şi credite conform normelor Colegiului Psihologilor din România. Participanţii la conferinţă care prezintă lucrări ştiinţifice pot opta pentru publicarea în volumul conferinţei sau într-o revistă indexată în baze de date internaţionale. Studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii “Danubius” nu plătesc taxă de înscriere.

Cei interesaţi se mai pot înscrie la eveniment până la data de 1 martie 2016, pe website-ul oficial al Asociaţiei, www.apeh.ro (la rubrica Evenimente).

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.