Vremea in Bistrita

Temperatura:
10°C
Vremea 15 zile Portal Info
.

Robert Sighiartău: Astăzi este zi de sărbătoare și bucurie pentru fiecare dintre fiii și fiicele României.

01.12.2017 19:14 | Autor: bistrita24 | Categoria: Actualitate
Vizualizări: 964 | 0

Ziua Naţională este, mai întâi de toate, ziua românilor obişnuiţi care îşi sărbătoresc ţara firesc, cu gesturi simple şi bucuria de a fi împreună.

 

De la un an la altul, de 1 Decembrie, vedem cum tot mai mulţi români poartă cu mândrie tricolorul aşa cum strămoşii lor l-au purtat la Alba Iulia şi peste tot acolo unde  s-a clamat, înfăptuit şi sărbătorit Marea Unire de la 1918. Marea de steaguri tricolore arborate de români de 1 decembrie acasă, pe maşini, la festivităţi sunt tot atâtea declaraţii  de suflet pentru România şi de speranţă pentru viitorul ei, cu toate necazurile, împlinirile sau dezamăgirile vieţii de zi de zi. Este cea mai pură declaraţie de iubire pentru România.

 

De astăzi, intrăm în anul Centenarului Marii Uniri, cu milioanele de mesaje trimise de români care vor un viitor mai bun pentru ţara lor.

 

Datoria noastră, ca politicieni, este să  evităm festivismele goale şi înţepenite şi să valorificăm, prin acţiuni concrete, uriaşul potenţial de creativitate, energii pozitive şi solidaritate pe care îl au concetătenii noştri din ţară şi din afara ei. Să unim, prin autostrăzi, regiunile istorice ale României şi România cu Occidentul. Aceasta ar fi, simbolic, a doua Mare Unire pe care avem datoria istorică să o facem. Să  aducem România mai aproape de nivelul de trai şi dezvoltare al ţărilor occidentale care ne sunt aliaţi şi parteneri strategici. Să ţinem drept drumul occidental al României !

 

Toate acestea înseamnă respectul faţă de români şi adevărata afirmare a demnităţii naţionale.

 

Dumnezeu să dea tuturor gândul cel bun şi să binecuvânteze România !

 

La mulţi ani, dragi români ! 

Robert Sighiartău

Deputat PNL

Secretar General PNL

 

.
Comentarii () Adaugă comentariu
.